TRAKYA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

 

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Resim, Grafik Tasarımı ve Heykel bölümleri öğrencileri, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde hazırladıkları ürün ve eserleri “Yıl Sonu Sergisi”nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Temel Sanat Eğitimi” dersi kapsamında ortaya konmuş olan sanat eserleri de bu sergide yer aldı.

4 yıl boyunca Resim, Grafik Tasarımı ve Heykel Bölümleri’nde aldıkları sanat ve tasarım eğitimlerini özverili çalışmaları ile birleştiren öğrenciler, yaratıcı ve üretken düşüncelerle hazırladıkları baskı, resim, heykel ve grafik çalışmalarını Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fuayesi’nde ziyaretçilerin ilgisine sundu.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrencinin katılımlarıyla açılan sergide grafik tasarımı, resim ve heykel bölümlerinde öğrenim gören ve mezun olan öğrencilere ait 70’e yakın çalışma sanat meraklılarıyla buluştu. Grafik Tasarımı Bölümü’nden 12, Resim Bölümü’nden 20, Heykel Bölümü’nden 23 ve Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında 14 öğrencinin çalışmasından oluşan sergide öğrenciler, eğitim öğretim yılının sonuna geldikleri günlerde yıl boyunca edindikleri kazanım ve çalışmaların somut bir sonucu olan ürünlerini sergileme heyecanı yaşadılar. Sergide grafik, fotoğraf, üç boyutlu strüktür çalışmaları, renk çalışmaları, temel sanat çizimleri, doğal ve atık malzemelerden özgün tasarımların yanı sıra ahşap ve metal torna ürünlerine kadar farklı tekniklerle hazırlanan pek çok eser yer aldı. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen etkinliğe genç sanatçıların aileleri de yoğun ilgi gösterdi.

Sergi açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün öğrencilerin, yıl boyunca hazırladıkları çalışmalardan örneklerin yer aldığı muhteşem bir sergiye imza attıklarını belirterek, katkı sunan öğrencilere ve onlara emek veren hocalara teşekkür etti. Her biri birbirinden kıymetli ve genç sanatçı adaylarını bilgi ve deneyimleriyle en iyi şekilde donatmaya ve hayata hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, “Öğrencilerimizi, üniversitenin ve akademinin imkânlarıyla buluşturarak yaşamın ve sanatın içerisine dâhil ediyoruz. Tüm öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin katkılarıyla hazırlanan, güzel örneklerin yer aldığı bir sergi oldu. Öğrencilerimiz, yağlı boyadan baskı çalışmaları ve grafik tasarımına kadar çok güzel işlere imza attılar. Hepsini emeklerinden ötürü tebrik ediyor ve kendileriyle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öğrencilerimiz için bir şans olduğu düşüncesiyle her birinin bu şanslarını en iyi şekilde değerlendirerek fakültemizden önemli bilgi ve birikim sahibi bireyler olarak mezun olmalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Yıl Sonu Sergisi”, açılış konuşmasının ardından sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, 15 Eylül 2019 tarihine kadar Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fuayesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.