İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI GEÇMİŞ, “ARTIK EDİRNE’DEN BİLİM İNSANI YETİŞECEK”

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin başta köyler olmak üzere Edirne merkez, ilçe ve beldelerde gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçmiş, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin köy hizmetleri mantığından kurtulduğunu söylerken; kamunun her türlü sorununa çare bulunarak katkı verildiğini ifade etti. Geçmiş, açıklamalarında Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Sultaniçe ve Gülçavuş köylerinde gerçekleştirilmesi planlanan arıtma tesisi ve altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Sultaniçe ve Gülçavuş köylerinde yaşayan vatandaşların İl Genel Meclisi ve Edirne Valisi Ekrem Canalp’i ziyaret ettiklerini açıklayan Geçmiş; “Sayın Valimiz ile bir toplantı yaptık. Bu toplantı neticesinde vatandaşlarımızın çok doğal bir talepleri oldu. Vatandaşlar, taleplerinde; sahilde yazlıkçılar olarak oturduklarını ve arıtma tesislerinin kullanışlı olmadığını söylediler. Buna karşılık olarak da biyolojik arıtma sistemi istediklerini açıkladılar” ifadelerine yer verdi.

Geçmiş, Sultaniçe ve Gülçavuş köylerinde yaklaşık 2 bin 500 hane bulunduğunu belirtirken; “Bununla ilgili içme suyu irsaliye hattı, kanalizasyon hattı ve bunlar bittikten sonra da üst yapı ile çevre düzenlemesi talebinde de bulundular. Bizden teknik imkân istediler. Bu sabah Sayın Valimiz ile yaptığımız toplantıda bu vatandaşlarımıza katkı vereceğimizin sözünü verdik. Onlar da bu işlerle ilgili maddi imkânları içerisinde üyelerinden toplayıp, yapılacak olan 4 işin ödeneklerini vermeyi taahhüt ettiler. Şimdi İl Özel İdare’de bir maliyet raporu çıkarıyoruz. İnşallah burada yaşayan vatandaşlarımız, Saros Körfezi’nde bulunan tüm yazlıklarda yaşayanlara da örnek olur. Çünkü Saros Körfezi çok önemlidir. Dünyada kendi kendini temizleyen 3 denizden biri Saros’tur. Bu denizi korumalı ve gelecek kuşaklarımıza da emanet etmeliyiz” dedi.

“Son teknolojik alanlar yaratıyoruz”

Geçmiş, açıklamalarında ayrıca İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin Milli Eğitim alanında gerçekleştirdiği çalışmalara da dikkat çekerken; “Son katkımız da geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızadır. Çocuklarımızı son teknolojiye sahip ve refahı olan alanlarda eğitim görmeleri için alanlar yaratıyoruz. Sayın Valimizin Edirne’ye gelmesiyle birlikte dokunmadığı hiçbir alan yok. Bu alanlardan biri de Milli Eğitim’dir. Artık köylerimizdeki sorunların yüzde 80’i bitme aşamasındadır. Ama en önemlisi, artık Edirne merkezde çok çağdaş, ileri teknolojiye sahip sınıflar yaratıyoruz. Bu sınıflarda bilimi, teknolojiyi uygulayabilecek, bu konuda çalışmalar yapabilecek alanlar yaratıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Edirne’den bilim insanları çıkacak”

Edirne merkezde bulunan Yüksek Yeşil İlkokulu’nu ziyaret ettiğini söyleyen Geçmiş; “Bu alanları gördüm. Gerçekten onurlandım ve gururlandım. Edirne’de 6-7 okulda bu gibi sınıflar hazırlanacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılına da bu sınıfları yetiştireceğiz. Bu sınıflarda, bilimi ve teknolojiyi uygulayabilen, akıllı, zeki ve yetenekli çocuklarımızı gün yüzüne çıkaracağız. Edirne’den artık bilim insanlarının çıkması için de fiziki mekânları yaratarak halkımızın hizmetine sunmaya çalışacağız” dedi.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.