TRAKYA PLATFORMU YÜRÜTME KURULU ÜYESİ ÇİDEM, YAŞADIĞIMIZ TOPRAKLARI BİR BÜTÜN OLARAK…

Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Göksal Çidem, Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde ormanlık alanda yapılmak istenen çimento kili ocağı kapasite artış projesini yargıya taşıyan köy muhtarlığının açtığı davanın keşif ve bilirkişi incelemesine katıldı.
11 bin 617 ağacın kesileceği, ekosistemin kökten bir şekilde bozulacağı proje için hukuk mücadelesi veren Poyralı ve Koruköy halkını yalnız bırakmayan Çidem, Kırklareli Kent Konsey Çevre Meclisi’nin de desteğiyle ÇED sürecinin her aşamasını takip ettiklerini söyledi.

Trakya Platformu olarak her koşulda yaşamı savunacaklarını dile getiren Çidem, “Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak, ÇED süreçlerinin her aşamasını takip ettiğimiz, Koruköy ve Poyralı’ da mücadele eden köylülerimizin, muhtarlarımızın açtığı davaların keşif ve bilirkişi incelemesine katıldık. Yaşadığımız toprakların bir bütün olarak ekolojik, kentsel, doğal, çevresel, tarihsel, sosyal, kültürel değerleriyle birlikte korunması ve gelecek kuşaklara ve zamanlara taşınabilmesi için, hepimizin yaşamsal varlık sebebi olan ormanlarımızın talan edilmesine, ranta açılmasına, hukuka, bilime ve kamu yararına aykırı planlanmasına, sağlıklı ve dengeli bir çevrenin yok edilmesine, zarar görmesine karşı Trakya Platformunun Bilim ve Hukuk Kurullarının destek ve katkılarıyla her şart ve koşulda yaşamı savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Proje hakkında

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde kurulmak istenen çimento kili ocağı kapasite artış projesini, ormanlık alanın tahribata uğraması ve bölgede yapılan pekmezciliğin olumsuz etkileneceği nedeniyle yargıya taşıyan Poyralı Köyü Muhtarlığı, hukuk zaferi elde etmişti. 11 bin 617 ağacın kesileceği projede ekosistemin kökten bir şekilde bozulacağını öngören Edirne İdare Mahkemesi davayı karara bağlayarak, ‘ÇED olumlu’ kararını oybirliğiyle iptal etmişti.

Haber MERKEZİ

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.