SEÇİM GEÇTİ, ZAM GEÇMEDİ!

 

Emekliye, çalışana yapılacak maaş artışı “yüzde 4 mü olsun 5 mi” diye karar veremeyen hükümetin çaya ve şekere yüzde 16 zam yapması kabul edilebilir bir şey değildir diyen Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran , “kaşıkla verip kepçeyle almak diye bir deyim var. Bu hükümet bunu da geçti. Daha vermeden kepçeyle almaya başladı” dedi.

Demirkıran açıklamasında şunları söyledi;

23 Haziran’da İstanbul’da seçim yeniden yapıldı. Seçim yapıldı arkasından zamlar gelmeye başladığına vurgu yapan Ali Demirkıran, “2019 yılının ilk yarısını sürekli artan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve artan maliyetler gibi ciddi konulardaki sıkıntılarla ve 31 Mart ve devamında 23 Haziran yerel seçim gündemi ile geçirdik. 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin hemen ardından milletin günlük en çok tükettiği maddelerden çaya yüzde 15, şekere ise yüzde 16 zam geldi” şeklinde konuştu.

Demirkıran, yapılan son zamlarla ilgili şunları aktardı; “23 Haziran İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin ardından çay ve şekere yapılan zamlar bize şunu hatırlattı; 1988 yılında seçim sonrası yapılan zamlarla ilgili eleştirilere Başbakan Turgut Özal’ın cevabı, ‘seçimden önce zam yapacak kadar enayi değilim’ demişti. AKP iktidarı da ANAP politikasını takip ederek aynı uygulamayı yaptı ve seçimin hemen ardından çay ve şekere zam yaptı” dedi.

Zamların sadece çay ve şekerle kalmayacağına da vurgu yapan Demirkıran, ‘ülkemizin içine düşürüldüğü ekonomik dar boğaz birçok şeyde zamlar birbirini takip edebilir” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.