Halkbankası, ETSO’yu Yeni Ürünler Hakkında Bilgilendirdi


Son günlerde açıklanan yeni ürünler ile ilgili bilgilendirme yapmak adına Halkbankası Trakya Bölge Koordinatörü Naci Yılmaz, Trakya Bölge Ticari ve Kobi Pazarlama Bölüm Müdürü Nilüfer Aksakal, Selimiye Şube Müdürü Hasan Bingül,Edirne Şube Müdürü Caner Gökbulut ve Selimiye Şube Kobi Pazarlama Yetkilisi Arda Özen’den oluşan heyet Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u ziyaret ettiler.
Makine alımına ve üretimine yönelik ivme kredi paketi, enflasyon korumalı mevduat hesabı, enflasyon endeksli konut kredisi gibi son çıkan ürünler hakkında bilgi veren Halkbankası Trakya Bölge Koordinatörü Naci Yılmaz “Ekonominin canlanması ve KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yürürlüğe giren İvme Finansman Paketi ile yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir.” ifadelerini kullandı.
Ardından İvme Finansman Paketi ile ilgili bilgiler veren Yılmaz “Makine üreticilerine yönelik kredi ile elektrikli makine ve aksamları,bilgisayar, elektronik, optik,motorlu taşıtların aksam ve parçaları,motor ve aksamları,genel, endüstri makine ve aksamları,elektrikli teçhizat sektörlerinde yerli malı niteliğini taşıyacak makine imalatı yapan/yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyaçları karşılanacaktır. Yerli ve yeni makine alıcılarına yönelik kredi paket kapsamında da belirtilen sektörlerde makine imalatı yapan firmalardan yatırım kapsamında yeni ve yerli makine alımı yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır. Belirli sektörlerde yabancı makine alımı da finanse edilebilecektir. Hammadde/ara malı üreticilerine yönelik kredi de ise kimyasal ve medikal (eczacılık) ürünler, plastik ve kauçuk ürünler, suni ve sentetik iplikler ve kağıt, karton ve mukavva sektörlerinde üretimi veya üretim potansiyeli bulunan hammadde ya da ara malı imalatı yapan firmaların komple yeni yatırımları ile bu çerçevede yatırım yapacak firmaların yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır. İşletme kredilerinde 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl olan bu avantajlı paket ile üyelerinize ve tüm iş dünyası temsilcilerine hizmet vermeye hazırız.” dedi.
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt “Üyelerimizin ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve nakit girdisi sağlanarak ticaretlerinin kolaylaştırılması için yapılan destekler teşvikler ve kredilerin takipçisiyiz. Dolayısıyla üyelerimize katkı sağlayacak paketler ve kampanyalar hakkında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü çalışmaları desteklemeye hazırız.” ifadelerini kullandı?

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.