ACABA MI? AK PARTİ İL BAŞKANI SU VE ULAŞIMDA İNDİRİM…


AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe dün parti binasının toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Akmeşe’ nin ana gündem konusuysa Edirne Belediye Başkanlığı’nın içme suyu ve ulaşım bedellerinde uyguladığı fiyatların geriye çekilmesine yönelikti. Akmeşe, Haziran ayında yapılacak olan Edirne Belediye Meclis toplantısında; içme suyu bedelinin meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 30, ulaşımdaysa öğrencilerden alınan ücretin yüzde 30 indirilmesine yönelik önerge sunacaklarını ifade etti. Akmeşe önergelerinin kabul edilmesi için CHP ve İYİ Partili Belediye meclis üyelerinden de destek istedi.
“EDİRNELİLER DAHA FAZLA ÜCRET ÖDÜYOR”
Akmeşe, Edirne’deki vatandaşların içme suyu ve ulaşım bedellerini diğer illere oranla daha fazla ödediğini vurgulayarak; “Edirne’de hem ulaşım hem de içme suyu ücretleri, diğer illere oranla Edirneliler daha fazla ücret ödüyorlar. Birçok ilde hem içme suyu ücretlerinde hem de ulaşım bedellerinde indirim yapıldı. Özellikle İstanbul’daki su ve ulaşım indirimlerinde CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri de evet oyu vermiştir. Biz aynı hassasiyeti CHP’li ve İYİ Partili Edirne Belediye Meclis Üyelerinden de göstermelerini bekliyoruz. Edirne Belediye Meclisi AK Parti grubu olarak Haziran ayında yapılacak meclis toplantısı öncesi bu konuyla ilgili bir önergemiz olacak. Edirne’de garip gurebayı rahatlatacak bir projeyle, bir indirim olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
MESKENLERDE YÜZDE 40, TİCARETHANELERDE YÜZDE 10 İNDİRİM
Edirne’deki meskenlerde ve ticarethanelerdeki uygulanan içme suyu kullanım bedelleri hakkında rakamları açıklayan Akmeşe, AK Parti Edirne ; “Edirne Belediyesi İçme suyu abone okumalarını özel bir şirkete değil, kendi personeliyle yapıyor. Abone okumaya da 3 TL bedel biçiliyor. Atık su bedeli de yüzde 9 Edirne’de. AK Parti grubu olarak teklifimizdir; meskenlerde yüzde 40, ticarethanelerde yüzde 10 indirim yapılması yönündedir. Edirne Halkını düşünerek teklifimize destek olunmasını istiyoruz” dedi.
“BÜTÜN MECLİS ÜYELERİNDEN DE EDİRNELİ VATANDAŞLAR ADINA DESTEK İSTİYORUZ”
Akmeşe Edirne’de yaşayan öğrenci sayısının çokluğundan ve alınan ulaşım bedelinin çokluğundan bahsetti. Akmeşe öğrencilerden alınan 1,81TL’lik ulaşım bedelinin yüzde 30 indirim ile 1,25 TL olması için destek isteyerek; “Edirne’de ulaşımın pahalı olduğunu biliyoruz. Edirne’de ulaşım için alınan bedel Öğrenci 1,81 TL, Sivil 2,54 TL Nakit biniş de 3,00 TL hiç olmazsa diyoruz ki öğrenci kardeşlerimize bir yardımımız olması lazım. 1,81 TL’nin yüzde 30’a tekabül eden 1,25 TL olmasına yönelik Haziran ayında görüşmek üzere Edirne Belediye Meclisinde görüşülmek üzere teklif edeceğiz. Bütün Meclis Üyelerinden de Edirneli vatandaşlar adına destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.