Yavuz Soysal Yazdı: Kadın Hakkı mı, Kadına Yapılan Haksızlık mı?

KADIN HAKKI MI KADINA YAPILAN HAKSIZLIK MI?

Toplum olarak birçok şeyi abarttığımız gibi kadın erkek eşitliğini de fazlasıyla abartarak kadınlarımızı evinden uzaklaştırdık ve fazlaca yorduk. Kadın önce annemiz, ninelerimiz, teyzemiz, halamız, kız kardeşimiz, aynı yastığa baş koyduğumuz hayatın acısını tatlısını paylaştığımız eşimiz, Allah’ın verdiği büyük nimetlerden biri dünya güzeli prensesimiz kızımız.

Allah, erkekler ile kadınları her yönden eşit yaratmamıştır. Bu iki cinsi her cihetle eşit kılmaya çalışmak ancak fıtratı değişmekle mümkündür. Erkeğin ve kadının yaratılışı farklılık gösterir.
Erkekler, “güç ve kuvvette, teşebbüs kabiliyetinde, cesarette”, kadınlar ise, “şefkatte, hassasiyette, vefa ve sadakatte” daha ileridirler.
Gerek kadının gerek erkeğin birbirinden üstün tarafları vardır. Aile çatısı altında, her iki tarafın üstün meziyetleri birleştirilir ve böylelikle ailenin bütünlüğü ve mutluluğu sağlanmış olur.

Biz kadını yaratılışlarındaki ayrıcalıklarına bakmadan her işe koştuk, kadın ve erkek biyolojisinin farklı olduğunu ve kadının çocuk yetiştirme ve evi yönetme konularında erkekten daha başarılı olduğunu unuttuk.
Doğayı bozduğumuz gibi aile yapısını da bozduk. Kadın erkek işi yapar oldu. Kadının günümüzde yapabileceği meslekler ağırlıklı olarak hekimlik, eczacılık, hemşirelik, öğretmenlik ve muhasebe gibi meslekler olmalı, çalışma hayatı süresince çocukları 12 veya 15 yaşına gelene kadar yarım gün 4 saat gibi bir çalışma takvimi tam maaş veya % 80 maaş gibi bir oranla çalıştırılmalıdır. Kadın kendini ve çocukları eğitmekle sorumlu olmalıdır.

Kadına özgürlük adına yaratılışının dışında her işi yükledik. Reklam yüzü kadın; bacaklarını açıp son model arabaların üstüne oturmuş mini etekli mankenleri görsem içim acıyor ve şaşırıyorum. İyi kötü birer kişilikleri olan bu kadınlar, orada öylece durup o arabaların birer aksesuarı gibi pazarlanmayı nasıl içlerine sindiriyorlar? Hem, kadın cinsini bu kadar aşağılatan o kadınlara karşı, hem de onları oraya oturtup müşteriyi kandırarak mal satmaya çalışanlara karşı öfkeleniyorum. Sevgiyle kalın 12.09.2024
Kaynak: Yavuz Soysal Çeşme/İzmir

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.