Soner Duman Yazdı: “Allah’ın Haram Kıldığı Şeylerin Tamamı, İnsanlar İçin Felakettir!”

“Allah’ın Haram Kıldığı Şeylerin Tamamı, İnsanlar İçin Felakettir!”
Şunu hiç unutmayın:
“Allah’ın haram kıldığı şeylerin tamamı (içki, kumar, zina, faiz vb.) insanlar için felakettir. Bunlardan uzak duran, âhiretten önce dünyasını kurtarır.

Allah’ın farz kıldığı şeylerin tamamı insanlar için rahmettir. Bunları yapan, âhiretten önce bu dünyada huzura kavuşur.”

Bu ifademizi bir parça açıklayalım:

Rabbimiz bizi yaratıp başıboş, kendi halimize bırakmış ve terk etmiş değildir. Tarih boyunca peygamberler aracılığıyla tüm insanlara, dünya hayatında neleri yapıp nelerden uzak durmaları gerektiğini öğreten peygamberler ve kitaplar göndermiştir.

Tüm peygamberlerin ve kitapların gönderiliş amacı, insanların dünya ve âhiret saadetini temin etmektir. Buna göre bir kimse, yaratıcısının gösterdiği yolda, Onun elçilerinin öğrettiği şekilde bir hayat sürerse sadece sonsuz âhiret yurdunda değil, geçici olan bu dünya hayatında da huzurlu ve mutlu bir hayat sürer. Buna karşılık bir kimse Yaratıcısının talimatlarını çiğner, onları görmezden gelerek bir hayat yaşarsa bu kişi sonsuz hayatta bedbaht olacağı gibi bu dünyada da bunun faturasını ödeyecektir.

Kimileri dindeki farzların ve haramların, ibadetlerin bütün amacının âhiretteki kurtuluş olduğunu zannediyor. Onlara göre insan, dine uygun yaşadığı taktirde cehennemden kurtulur, cennetlik olur. İyi güzel de bu dünya ne olacak? Dinin asıl hedefi âhiretten önce bu dünyada insanlara cennet hayatını tattırmak, bu dünyanın cehennem olmasını önlemektir.

Şöyle bir haberlere bakın… Her gün işlenen cinayetler, tacizler, intiharlar, soygunlar, kumar ve içkinin dağıttığı âileler, uyuşturucunun perişan ettiği fertler… Faizin perişan ettiği yuvalar…

Şimdi din içkiyi, kumarı, zinayı, faizi, adam öldürmeyi, uyuşturucuyu haram kılarken bunun faydası yalnızca âhirete mi yönelik oluyor? Dinin emir ve yasaklarına uyan kimsenin bedeni, aklı ve ruhu, bu pis ve necis maddelerden kurtulmuş olmuyor mu?

Dinin emrettiği namazı kılan, orucunu tutan, maddi durumu yerinde ise fakire zekât ve fitresini veren, hacca giden kimse bunun yararını sadece âhirette mi görecek? Daha bu dünyada iken bu ibadetler onun hayatını düzene sokmuyor mu? Ona dünyanın imtihan olduğunu, dünyaya hırsla bağlanmaması gerektiğini, müminlerle kardeş olmayı talim etmiyor mu?

Evet… Bu dünyada hiç kimse Allah’ın buyruklarını görmezden gelerek, onları yok farz ederek, peygamberlerin talimatlarını dikkate almayarak kalıcı bir mutluluk elde edemez.

Rabbimiz bizleri kendisinin koyduğu kurallara titizlikle riayet eden, böylece hem dünyada hem de âhirette mutlu olan kullarından eylesin. Bizleri nefsine uyarak haramları işleyen, ibadetleri terk eden ve bunun kötü sonuçlarını âhiretten önce dünyada görmek durumunda kalan bedbahtlardan olmaktan muhafaza eylesin.

Kaynak: Soner Duman 1 Rebîülîahir 1446 – 4 Ekim 2024 Cuma

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.