Dubai çikolatası Edirne’de de üretiliyor

Dubai çikolatası Edirne’de de üretiliyor
Son günlerin popüler tatlılarından olan Dubai çikolatası büyük ilgi görüyor. Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, Dubai çikolatasını yıllardan beri ürettiklerini ancak farklı bir isimle meşhur olduğunu iletti.
Dubai çikolatası, içeriğiyle damaklarda özgün bir tat bırakıyor. Son zamanlarda popüler olan Dubai çikolatasının nerede satıldığı merak ediliyor. Birçok kişi Dubai çikolatasının içinde ne olduğunu ve nerede satıldığını araştırıyor.

Farklı malzemelerle zenginleştirilmiş tarifleri sayesinde hem göze hem de damağa hitap eden Dubai çikolatası Edirne’de de rağbet görüyor.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, Dubai çikolatasının dünyanın her yerinde meşhur olduğunu, uzun yıllardır bunu ürettiklerini söyledi.

Popüler olmasıyla beraber içeriğini araştırdıklarını ifade eden Meriç, “İsmi çıkınca biz de şaşırıp kaldık. Biz bunu 40 seneden beri yapıyoruz. Diyorum ki, ben Edirneli Arif Usta olarak demek ki güzel şeylere imza atmışız. Bugün dünya bu çikolatanın peşinde. Yayık tereyağı, kadayıf Antep fıstığı hepsi bir araya gelince size afiyetle yemek, yanında sade bir kahveyle keyfetmek düşüyor. İyi bir Dubai çikolatası için tereyağınız yayık tereyağı olacak. Onun içine girecek fıstık Antep fıstığıdır. Baklavalarda kullandığımız bu fıstık mutlaka çikolatanın içinde olacak. İçerisinde yerli tahin olacak. Tahin dökerken iplik gibi uzayacak. Çifte kavrulmuş kadayıfımızı da tereyağı ile karıştırıyoruz. Bu güzelliklerin hepsini bir araya topladıktan sonra sütlü çikolata ile Dubai çikolatamızı hazırlıyoruz. Karıştırdığımız malzemeleri kalıplara döküp çikolatamızı hazırlıyoruz. Çikolatayı yerken kadayıfı tahini fıstığı hissediyorsunuz.” dedi.
edirnehaber

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.