Vali Sezer’den Huzurevine “1 Ekim” Ziyareti

Vali Sezer’den Huzurevine “1 Ekim” Ziyareti
Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü sebebiyle Edirne Huzurevi’ndeki yaşlılarla bir araya geldi.
Edirne Valisi Yunus Sezer, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Edirne Huzur Evi’ni ziyaret etti. Ziyarete Sezer’in yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Yaşlılarla yakından ilgilenen heyet, çiçek takdiminde bulundu.

“BİZİM İLK ÖĞRETMENİMİZ YAŞLIŞARIMIZDIR”
Ziyaret sırasında konuşan Sezer, “Gerçekten de biz medeniyet ülkesiyiz. Büyük bir medeniyet kurduk ve yüzyıllardır bu coğrafyada, dünyada hep iyiliğin, güzelliğin, doğrunun ve vefanın ne demek olduğunu bütün dünya hem büyüklerimiz anlatma imkanı oldu. Hem de bizler de şu anda onun temsilcileri olarak burada bulunuyoruz. Sizlerden her şeyden önce bu ülkenin öğreneceği ömrümüzün son anına kadar öğreneceği mutlaka bu değerlerimiz var. Bu değerleri gençlerimize aktarmanız gerekiyor. Çünkü bu değerlerimiz bizi biz yapan değerlidir. ‘Türk milleti nedir?’ dediğimiz zaman, ‘Bu coğrafyadaki insanlar nedir?’ diye tanımladığımız zaman bunları biz sizlerden öğrendik. Sizin dizinizin dibine oturduk. Dedelerimizin, babalarımızın dizinin dibine oturduk ve ilk bizim öğretmenimiz, bizim yaşlılarımızdır. Bizim büyüklerimizdir. Sonra öğretmenlerimiz sonra da toplumdur. Onun için büyükler olarak bizlerin üzerinde çok büyük emeğiniz ve hakkınız var. Son anımıza kadar da bu yeni vatan evlatlarının genç çocukların, gençlerin yetiştirilmesi için de elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Hiçbir şey yapmasak bile bizlerin bu güzel ülke için, bu güzel ülkede yaşayan bütün insanlarımız için dua etmemiz lazım” dedi.

“SİZLER YAŞLANMAYAN VE SÜREKLİ GENÇ KALAN BÜYÜKLERİMİZSİZİNİZ”
Sezer, “Bugün televizyon izliyoruz. Açtığımız zaman bizleri mutlu eden, gülümseten haberler neredeyse yok denecek kadar azaldı. Çünkü dünya artık eskisi gibi değil. Sürekli artık yaşlılarımız, çocuklarımız dünyada bu dünyanın insanlarına ve mazlum insanlara baktığınız zaman savaşlar nedeniyle, terör nedeniyle sürekli hayatlarını kaybediyor. Burası adeta bu güzel ülkemiz bir ada, güvenilir bir liman haline gelmiş durumda. Bizler çok çalışacağız. Bu güvenilir adanın, limanın bütün dünyaya kucak açması için, bütün dünyaya örnek olması için bizler çok çalışacağız. Sizler de bizlere üzerindeki manevi desteğinizi, duanızı eksik etmeyeceksiniz. Bugün Dünya Yaşlılar Günü ama sizler yaşlanmayan ve yüreği sürekli genç olan büyüklerimizsiniz” ifadelerine yer verdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in konuşmasının ardından pasta kesimi gerçekleştirildi. Pasta kesiminden sonra yaşlılarla yakından ilgilenen Sezer, yaşlıların dertlerini dinledi.

Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.