Edirneli Kadın Üretici 11 Yıldır Geçimini El Emeğiyle Sağlıyor

Edirneli Kadın Üretici 11 Yıldır Geçimini El Emeğiyle Sağlıyor
Keşan’ın Karahisar köyünde el emeği ile yaptığı ürünleri Edirne’deki emek pazarında satan Gülcan Yenice, 11 yıldır ailesinin geçimini sağlıyor. Yenice, eşini kaybetmesinin ardından el emeği ürünler üretmeye başladığını belirtirken; emeği ile oğlunu okuttuğunu söyledi.
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karahisar köyünde el emeği ile yaptığı ürünleri Edirne’deki emek pazarında satan Gülcan Yenice (55), 11 yıl önce başladığı üretimi ile ailesinin geçimini sağlıyor.

El emeği ürünler üretmeye başlamasının hikayesini Batı Ekspres’e anlatan Yenice, 9 yıl önce Edirne’deki emek pazarında ürünlerini satışa sunmaya başladığını ifade etti. Yenice, eşinin hayatını kaybetmesi sonucu el emeği ürünler yapmaya başladığını söylerken; ürünlerinin çok beğenilmesi üzerine işine devam ettiğini belirtti. Yenice, bugünlerde siparişlere yetişemediğini ifade etti.

“ÜRÜNLERİMİ HERKES ÇOK SEVİYOR”
Yenice; “11 yıldır bu işle uğraşıyorum ve 9 yıldır Edirne’deki emek pazarına geliyorum. Eşimi kaybettiğim için el emeğiyle yaptığım ürünleri satmaya karar verdim. İlk yaptığımda herkesin çok hoşuna gitti ve bu işe başladım. 11 yıldır geçimimi bu işle sağladım ve çocuğumu okuttum. El emeği olduğu için herkes ürünlerimi çok seviyor. Reçel, kahvaltılık, salça, erişte ve turşu gibi birçok ürünlerimiz mevcut. Şu anda en düşük fiyatlı olarak reçellerimiz var; fiyatları da 50 TL. En pahalı ürünümüz ise salça. Onun da fiyatı 200 TL. Herkesi ürünlerimizi denemesi için pazarımıza bekliyoruz” dedi.

Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.