Edirne Kulisi/M. Ali Terzioğlu Yazdı: CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Sınırları Aşan Ünü!

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Sınırları Aşan Ünü!
Edirne Kulislerine adeta bomba gibi düştü, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracında yaklaşık 2 Milyon TL değerinde gümrük kaçağı elektronik sigara ve düzeneklerinin yakalanması..
İlk tepki, benim gördüğüm kadarıyla Cem Kürkçü’den geldi:
“Baklava desenli süveterini giyer, Atatürk’ün arkasına sığınır.”
Yanıltmadı Cem Kürkçü’yü Ediz Ün.
“Olaydan haberim yok. Emniyetten aranınca olaydan durumu öğrendim. Gerekli izni verdim. Benim yanımda takılan gayrı resmi danışmanlarımın işi.. Suç duyurusunda bulundum. Atatürk ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımı sürdüreceğim.
Duayen gazeteci Murat Savaş da Sayın Ün’e şu soruyu ısrarla soruyordu:
“Bulgaristan’dan Türkiye’ye girişte o araçta sen de var mıydın?”
Meselenin ‘bam teli’ bu sorunun cevabında yatmaktaydı.
Tabii ki, ‘Atatürk ilkeleri doğrultusunda’ çalışmalarını sürdürecegini ifade eden Ün’den ‘tıss’ yok.
Edirne CHP İl teşkilatından da ses yok!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine sorulan bir soru üzerine ayaküstü verdiği cevapta; “Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün’ün açıklaması beni tatmin etti. Konunun takipçisi olacağız” dedi.
CHP Edirne İl teşkilatlarında üst düzey görevlerde bulunmuş bir dostuma ayaküstü sordum:
-Siz, ne diyorsunuz bu duruma, diye.
– Beklenen bir şey bu, dedi. Benim, soru sormadan önceki şartıma riayet ederek küfür etmedi.
CHP eski il başkanlarından Fevzi Pekcanlı da;
“Herhangi bir bankadan kredi çekmek isteseniz iki kefil isterler sizden. Asıl borçlu borcunu ödemeyemezse kefile rücu (dönmek) edilir, kefile ödetirler borcu. Bu işte de borç, kefile (Eski Belediye Başkanı Recep Gürkan’a) yazar.” dedi.
Zaten Edirneli CHP seçmeni, milletvekili seçimlerinde bu sıralamayı beğenmediği için birçok seçmen, oyunu İYİ Partiye verdi.
Pekcanlı, bugün kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle diyordu:
Hepinize yazıklar olsun!’

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün aracında kaçak ürünler ele geçirilmesi, kamuoyunda büyük tepki çekerken CHP Edirne örgütü sessizliğini koruyor. Yaşanan olaya günler sonra ilk tepki CHP eski İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’dan geldi. Pekcanlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Asırlık çınar Cumhuriyet Halk Partisi’ni üç kuruşluk adamların ağzına alay konusu yapan herkese lanet olsun. Partimizi düşürdüğünüz duruma bakın, hepinize yazıklar olsun” dedi.
Öte yandan Milletvekili Ün’ün karıştığı kaçakçılık olayı sosyal medyada da büyük tepki çekti. Milletvekili Ün’ün aracının 61 kez yurt dışına giriş çıkış yaptığının tespit edilmesine ilişkin bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından, “Meclise bu kadar gitmemiştir”, “Adam Svilengarad Milletvekili mübarek”, “CHP disiplin kurulu ne yapacak bekliyoruz”, “Biz Ankara’da bilirken, meğerse Bulgaristan kumarhanelerinde bizi temsil ediyormuş” şeklinde yorumlar yapıldı.
Bakalım, bu işin sonu nereye varacak?
Beklemekten başka çare yok, sayın okur.
Esen kalın!
Kaynak: M. Ali Terzioğlu, Edirne-27.09.2024

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.