Tarım Arazileri Masrafsız Birleştirilecek

Tarım Arazileri Masrafsız Birleştirilecek
Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Tarım Arazilerini Masrafsız Birleştiriyoruz” başlıklı paylaşımı ile vatandaşların dikkatini çekti.
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı bilgilendirme afişini paylaşan müdürlük, hisseli ya da intikali yapılmamış tarım arazilerinin masrafsız birleştirilmesiyle ilgili önemli detayları açıkladı.
Hisseli Tarım Arazileri Nasıl Birleştirilecek?
Hisseli tarım arazilerinin diğer paydaşlara devri durumunda, vergi, harç ve döner sermaye ücretleri ödenmeyecek. Bu kolaylık, çiftçilerin üretim planlaması, kayıtlılık ve tarımsal desteklerden daha fazla yararlanabilmeleri amacıyla sunuluyor.
Miras Kapsamındaki Tarım Arazileri İçin Muafiyet
Paylaşıma göre, miras yoluyla parçalanmış tarım arazilerinde, vefat tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılan intikal işlemlerinden vergi ve harç muafiyeti uygulanacak. Bu, miras yoluyla elde edilen tarım arazilerinin düzenli bir şekilde işlenmesini ve bölünmesinin önlenmesini hedefliyor.
Muafiyetin Kapsamı
Vergi ve harç muafiyeti, sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar, örtü altı tarım arazilerinde ise 3 dekardan küçük hisseli ve elbirliği mülkiyetli araziler için geçerli olacak.
Bu teşvikle tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasının önü açılırken, çiftçiler üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve tarımsal üretimin artırılması hedefleniyor.
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.