İmrak: “Turiste Merhametli, Dürüst Davranmalı”

İmrak: “Turiste Merhametli, Dürüst Davranmalı”
Edirne’yi ziyaret eden Bulgar turistlerin yaz döneminde azalması, esnafta tedirginlik yaratmıştı. Sınır kapılarının rahatlamasıyla tekrar artan Bulgar turist sayısını değerlendiren Edirneli esnaf Ciğerci Kemal İmrak; “Bulgar turistler Edirne için büyük avantaj. Merhametli, dürüst davranmak lazım” dedi.
Edirne esnafının iş hacminde büyük yer tutan Bulgar ve Yunan turistlerin ziyaretleri yaz döneminde oldukça düşmüştü. Yurtdışında yaşayan Türklerin giriş çıkışlarında sınır kapılarında yoğunluk oluşmasından dolayı meydana gelen bu durum, Edirne esnafı için bir tedirginlik yaratmıştı. Edirneli Ciğerci Kemal İmrak, Bulgar turistlerin şehri ziyaretlerinde tekrar artış yaşandığını belirtti.

Bulgar turistlerin Edirne için büyük avantaj olduğunu ve esnafın da dürüst ve merhametli davranması gerektiğini söyleyen İmrak; “Yurtdışında yaşayan Türkler, çalışmış olduğu ülkelere dönüyorlar. Sınır kapılarında bir rahatlık var. Bu vesileyle Bulgar vatandaşların ziyaretleri bakımından yine güzel bir yoğunluk başladı. Piyasada bir hareket oluyor. Ayrıca üniversitemiz açılıyor. Üniversitemizin de getirdiği bir hareket olacak. Bunlar Edirne için büyük bir avantaj. Bunu iyi bir şekilde, dürüst şekilde değerlendirmek gerekiyor. Komşularım ve diğer esnaf arkadaşlarımızın memnun olduğunu tahmin ediyorum. Ben memnunum. İşini herkes bildiği gibi yaparsa, iyi yaparsa, dürüst yaparsa karşılığını, hakkını alır. Esnafın merhametli dürüst davranmasında yarar var. Mesela tariflerimizin masada ve dışarıda olması büyük etken. Diğer başka işleri yapan arkadaşlarımızın da etiketleri koyması çok önemli benim için. 1977-1978 yıllarında herkesin sattığı malının üzerinde etiketi vardı. Kişiler alacağının fiyatını biliyordu. Cebindeki paraya göre hareket ediyordu. Böyle olması gerekiyor. Yani dürüstlük ilk önce bizim başımızın tacı olması lazım, dürüst olmamız lazım” dedi.

“POTANSİYELİ KORUMALIYIZ”
Bulgar turistlerin Edirne’yi “pas” geçerek başka şehirlere gitmesinin, Edirne esnafını çok etkileyeceğini ve mevcut potansiyelin korunması gerektiğini belirten İmrak; “Bulgar vatandaşların olası bir durumda Edirne’yi pas geçerek buraya gelmemesi Edirne esnafını çok etkiler. Ben de Yunanistan’a veya Bulgaristan’a gittiğimde sadece bir yerde konaklamıyorum. Başka illeri de görmek istiyorum ama alışveriş için Bulgar ve Yunan vatandaşlarını Edirne’de tutmalıyız. Şu an potansiyel güzel ve bunu korumalıyız” diye konuştu.

Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.