M. Emin Şahin Yazdı: Gazze Müfredatı

👉”Gazze Müfredatı”
Üzerinden tam yedi ay geçti…
👉Hâlâ yıkılmadılar, yılmadılar, yenilmediler… Ölüme direniyorlar, dik duruyorlar, destan yazıyorlar… Oysaki 57 yıl önce 1967 yılında Arap -İsrail savaşında Birleşik Arap Devletleri ordusu sadece 6 gün dayanabilmişti… Yüz kızartıcı acı bir bozgun yaşamışlardı… İşgalci Siyonistlerin bölgede yayılmacı emelleri o savaştan sonra gerçekleşmişti…
👉Şimdi ne oldu ki devletsiz, ordusuz Filistin direnişçileri işgalcilere kök söktürüyor… Arap devletlerinin yapamadıklarını İslami Direniş Hareketi yapabiliyor?..
👉Herkesin merak ettiği konu? Dünyanın çözmeye çalıştığı sır?
👉Gazze’yi Gazze yapan dinamikler nelerdir? 7’den 77’ye bir halkın topyekûn sergilediği inanç, bilinç ve direniş gözleri kamaştırıyor, insan havsalasını zorluyor… Kadını, çocuğu, yaşlısı, hastası ile bu boyutlarda bir katliama nasıl katlanıyorlar?
👉Her karşılaştığım Filistinliye aynı soruyu soruyorum:
👉‘’Bu halk bu bilinci nasıl kazandı? Filistin gençliği nasıl bir eğitim aldı? Hamas’ın müfredatı neler içeriyor?’’
👉Bu süreçte aldığım cevapları, edindiğim intibaları özetlemek istiyorum… Hepsinin ortak ifadesi şu:
👉Allah’ın bize en büyük lütfu; böyle bir nesli bahşetmesidir… Filistin halkı herşeyini kaybetti ancak insan yetiştirmeyi kaybetmedi… Tüm zamanlarda eğitimi önemsedik ve önceledik… Şu an küresel ölçekte İsviçre’den sonra dünyanın en entelektüel toplumu, Filistin halkı… Halkın yüzde doksanı üniversite mezunu… Şimdilerde doktora sırasında birinci bulunuyorlar… Ancak üniversiteyi sadece idealleri için bir istasyon olarak görüyorlar…
👉Mukaddes davaları için eğitim alanına mabed gözü ile bakıyorlar… Öğretmenlik en kutsal meslek… Her öğretmen aynı zamanda bir mürşid…
👉Eğitim yolunda bir zorluğu daha çözebilmişler… Okul-Cami bütünlüğünü yakalayabilmişler… Şu an toplumun yüzde sekseni namaz kılıyor…
👉Camiye giden gençler ibadet, eğitim, kültür, sanat, sportif ihtiyaçlarını o zemine sürdürüyorlar…
👉Camiler çok amaçlı kullanım için dizayn edilmiş durumda…
👉Yasaklar, baskılar başlayınca gezici okullar, camiler, dernekler, fakülteler devreye girmiş…
👉Toplumsal bilinçlenme amaçlı, yüce sabah namazı projesini istikrarla sürdüyorlar… Ailecek sabah namazı buluşmaları halkın manevi dinamiklerini besleyen muhteşem bir zemin…
👉Kur’an’ı Kerimi ezber projesi… HAMAS ilk beş yıl yüz bin hafız projesini tamamlamış durumda… Şu an İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yarısından fazlası hafız… Sadece hafız değil aynı zamanda İslâm muhafızı…
👉Her Filistinli ailenin idealinde bir hafız, bir şehid arzusu yatıyor…
👉Direnişin şifreleri aşkınlık, adanmışlık, adanmışlık, arınmışlık ve muazzam bir aksiyon olarak ortaya çıkıyor…
👉Filistin mücadelesinin toplumsal dayanaklarının en güçlü damarı, sağlam aile yapısı… Dünyada boşanma oranının en düşük olduğu toplum Filistin… Aile boyu mücadelenin eksenindebulunuyorlar…
👉Hareket ile halkın güçlü birlikteliği mevcut… Özellikle komşular arası sulh projesi… Toplumsal barışa ciddi katkı sağlıyor…
👉Toplumsal doku oldukça güçlü… Kitleler sonuna kadar direnişin yanında… Ailelerin yenihedefi; ‘’Her evde bir Ebu Ubeyde’’… Buna odaklanmış durumdalar…
👉Hülasa; sosyal hizmet ağları, siyasi yapılanma, askeri örgütlenme yaşamın tüm ünitelerinde yeni bir örnekliğin ve öncülüğün sınavını veriyorlar…
👉Direniş çok boyutlu;
👉İnsani cephe…
👉Cihadi cephe…
👉Diplomatik cephe…
👉Velhasıl, Filistin’de hayatın sırrı ve şifresi şu cümlede saklı: ‘’Hayat iman ve cihaddır.’’
İmanın izzetini, cihadın bereketini biz orada gördük…
👉Gazze rüzgârı dünyayı sardı… Gazze ruhu diriltmeye devam ediyor.

Rabbim aynı şuuru bizlere de nasib eylesin.
Allah yolunda gayret eden tüm kardeşlerimizin Cenab-ı Hakk yâr ve yardımcısı olsun.

Bedir’deki melekler ordusunu o
Gazze başta olmak üzere tüm İslam kardeşlerimizin yanından eksik eylemesin.
Âmin, bi-hürmeti Seyyidil mürselin.
Kaynak:M. Emin Şahin

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.