Muhtardan Çocuklara Okçuluk ve Basketbol Kursu

Muhtardan Çocuklara Okçuluk ve Basketbol Kursu
Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, çocukların boş zamanlarını sporla değerlendirebilmeleri için mahallesinde geleneksel okçuluk ve basketbol kursları açtı.
Edirne’nin Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, yaklaşık 2 ay önce mahallesinde bir spor kulübü kurulmasına öncülük etti. Bununla da yetinmeyen Muhtar Uzel, mahallesinde gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için geleneksel okçuluk ve basketbol kurslarının açılmasını sağladı.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ile görüşen Uzel, Ak’ın bu kurslar için antrenör göndermesi sonrası mahallesinde bulunan Akmercan İmam Hatip Lisesi’nin spor salonunun da kurslarda kullanılmasını sağladı.

“DAHA İLK GÜNDEN 10 ÇOCUK KAYDOLDU”
Kurs kayıtlarının başladığı ilk gün 10 çocuğun kaydolduğunu söyleyen Uzel; “Kulübü kurduktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim bey de bize destek verdi. Mahallemizde çok fazla çocuk var ve bunların arasında dezavantajlı çocuklar da var. Mahallemizde Akmercan İmam Hatip Lisesi’nde de spor salonumuz var. Burada basket sahası ve geleneksel okçuluk alanı var. İl müdürümüzden eğitmen talep ettim ve hemen bize bir öğretmen gönderdi. Hocalarla görüştük. 9 yaş üzeri basketbola ve okçuluğa öğrenci kayıtlarını başlattık. Tamamen muhtarlık üzerinden başvurup ücretsiz olarak başlayabiliyorlar. Herhangi bir yaş sınırımız yok. Hafta içi 2 gün çocuklar, 16.00-18.00 saatleri arası basketbola gidecekler. Okçuluğa da 2 gün gidecekler. Bu kurslar yine Akmercan İmam Hatip Okulu’nun spor salonunda olacak. Biz de mahallemizdeki çocuklara duyurduk. Çocuğumuz çok, rağbet güzel. Dün duyurduk ve şimdiden 10 öğrenci kayıt yaptırdı. Sayımızı biraz daha yükselttiğimizde başlayacağız” dedi.

“KURSLAR DEVAMSIZLIĞI BİTİRECEK”
Her iki kursta da taleplerin yoğun olduğunu söyleyen Uzel, kursların devamının geleceğini söyledi. Spor yapan öğrencilere okula devam zorunluluğu yönünde antrenörleriyle beraber telkinde bulunduklarını ve sürekli devamsızlık yapan 2 öğrencinin bugün kendisine gelerek; ‘Biz kulübe devam edeceğiz, okulda devamsızlık yapmıyoruz’ dediklerini söyleyen Uzel; “İki kursa da gelmek isteyen öğrencilerimiz var. Şu anda ‘Hangisine gelmek isterlerse gelsinler’ dedik. Daha sonra yüzmeyi de başlatmayı düşünüyoruz. Voleybol da açacağız ve yavaş yavaş tüm çocukları spora yönlendireceğiz. Ben aynı zamanda Lalaşahin Paşa Okulu’nda okul aile birliği başkanıyım. Orada müdürümüzle, müdür yardımcılarımızla çocukların devamsızlığı konusunda sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz. Çok fazla öğrenci devamsızlığımız yok ama 1-2 tane küçük çocuklarımızdan bir gün gelip bir hafta gelmeyen devamsızlık sürecini tekrar ettiren öğrencilerimiz vardı. Onları da kulübe geldikten sonra fark ettik. Kulübe gelip okula gelmediklerini fark ettik. Antrenörümüzle birlikte çocuklarımızla konuştuk. Okula gitmeleri gerektiğini söyledik. Bugün okulun ilk günü ve iki öğrencimiz de okulda, formalarını giymişler. Bana geldiler ve ‘biz okuldayız’ dediler. Çok mutlu oldum görünce” diye konuştu.
Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.