Karayolunu Araç Trafiğine Kapattılar

KARAYOLUNU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATTILAR!

Edirne’nin Keşan ilçesi Paşayiğit Mahallesi’nde ölümle sonuçlanan kaza sonrası, mahalle sakinleri karayolunu araç trafiğine kapattı.

Edirne’nin Keşan ilçesi Paşayiğit Mahallesi’nde karşıdan karşıya geçmek isteyen 43 yaşındaki Engin Şişekıran’a bir araç çarptı. Araç olay yerinden kaçarken; kazayı görenler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Şişekıran’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Engin Şişekıran’ın cenazesi, Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Engin Şişekıran’ın kazada hayatını kaybettiğini duyan mahalle sakinleri, Keşan-Edirne yolunu araç trafiğine kapattı. Polis ve jandarma ekipleri, sakinleştirmeye çalıştıkları öfkeli kalabalık ile zaman zaman tartışma yaşadı.

Paşayiğit Mahallesi eski Muhtarı Orhan Mutlu, Elektronik Denetleme Sistemleri’nin artık uygulamaya geçmesini istediklerini ifade etti.
Mutlu, “Daha önce de Kaymakam ve Vali bey ile bu konuda görüşmelerimizi yapmıştık. Şimdiye kadar talep ettiğimiz Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’lerin uygulamaya başlaması gerekiyordu. Bu EDS’ler takılmadıkça daha çok canımız yanacak. Bu önlemi alsalar herkes rahatlayacak. Okullar açılacak. Bu çocuklar okullarına giderken yoldan nasıl geçecek? Bu yolda 15 can gitti. Artık EDS’lerin uygulamaya başlamasını, giriş çıkışlara trafik ikaz lambalarının monte edilmesini istiyoruz.” dedi.

Mahalle halkı da, Elektronik Denetleme Sistemlerinin bir an önce uygulamaya geçirilmesini talep ediyor.

Bölgeye gelerek mahalle sakinleri ile görüşen Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, mahalle sakinlerine EDS ve trafik ışıkları için çalışmalara başlanacağının sözünü verdi.

Kaymakam Yılmaz’dan söz alan mahalle halkı, araçlarını yoldan çekti.
edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.