9 Su Deposunun Etrafında Çit Yok!

9 SU DEPOSUNDA NEDEN ÇİT YOK ?
Edirne İl Genel Meclisi (EİGM) Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündeme dair maddeler okunarak gerekli komisyonlara havale edildi. Süloğlu ve Lalapaşa ilçe köylerinde içme suyu depolama bakımı, çevre düzeni ve su dağıtımı vanaların durumu hakkında Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı İsmail Alış tarafından rapor okundu. Özellikle Lalapaşa ilçesinde 27 köyden; 18’inde içme suyu depoları etrafı tel çit ile çevrili olup, 9 köyde depoların etrafında hiçbir şey bulunmaması şaşırttı.

Toplantının dördüncü gününde önemli maddeler görüşüldü.
Dördüncü toplantıda ilk gündem maddesi olarak, Meriç ilçesinde Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün ‘İçkili Yer Bölgesi tespiti’ konusu görüşüldü.
Meriç ilçesine bağlı Karahamza, Küpdere, Rahmança,Serem,Umurca ve Yenicegören köylerinde yer alan bölgelerde içkili yerler belli oldu.
İkinci gündemde Şehitlikler ve Şehit Aileleri Koruma Komisyonu raporu görüşüldü. Geçkinli köyünde yer alan şehitliklik konusu görüşüldü.
Üçüncü gündemde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu’na ait Türkiye’de Bölgesel Kalkınma Ajansları Kuruluş Süreçleri konusu konuşuldu.
Dördüncü gündemde Süloğlu ve Lalapaşa ilçe köylerinde içme suyu depolama bakımı, çevre düzeni ve su dağıtımı vanaların durumu hakkında Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı İsmail Alış, tarafından okundu. Özellikle Lalapaşa ilçesinde 27 köyden; 18’inde içme suyu depoları etrafı tel çift ile çevrili olup, 9 köyde bulunmaması şaşırttı.
Beşinci gündemde Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporu Halil Akdağ, okudu. Raporda, 2024-2025 eğitim -öğretim yılı öncesinde Edirne genelinde 23 okulun büyük onarımı çalışması yürütülmüş olup, yaz döneminde 17 okulda binalarda onarım yapıldığı ifade edildi.
Altıncı gündemde Edirne’nin Enez İlçesine bağlı köylerinde içme sularında periyodik yapılan tahlil konusu Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu görüşüldü.
Yedinci gündemde Turizm Komisyonu Başkanı Salih Akar’da Selimiye Camii Restorasyonu konusu görüşüldü.
Toplantı, gündemde yer alan maddelerin karara bağlanmasının ardından sona erdi.
edirnegazetesi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.