Mustafa Ağdaş Yazdı: Rebîulevvel

REBÎÜLEVVEL

İdrakı ile şereflendiğimiz Rebiülevvel ayı, Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.)’in doğduğu ay olması sebebiyle kainata saçılan saadet ve maneviyat baharının hayati bereketlerini ihtiva etmektedir.
Rebülevvel, müstesna bir doğumun ince hatıralarını ve İslami feyiz ve bereketin ortaya çıkış haberlerini içinde bulundurmakla mü’minlerin saadet tarihinin başlangıcını teşkil eder.
Günlerin en şereflilerini ve fazilet mevsimlerinin en kıymetlisini ihtiva eden Rebiülevvel ayı, ehl-i imanın yüzüne gülen parlak bir İslam bayramıdır. Çünkü yaratılışın gayesi, kainatın ilim ve hikmet sermayesi, iki cihanın safası, Allah kullarının biricik Muhammed Mustafası bu ayda dünyaya gelmiştir. O, bütün alemleri rahmet ışıkları ile saran son irşad ve fazilet güneşiydi. O, Allah’ın zuhur tecellisinde parlayan ilk nur olmuştu. O, ezel baharının sonsuzluk cihanı, gönül sahralarına gaybi inciler yağdıran cennet Nisanıydı. Zemin-ü zamanın dildarı (sevgilisi), eskilerin ve yenilerin medarı iftiharı (övünme vesilesi), edep ve kemalatın ta kendisi, dünya ve ahiretin benzeri bulunmayan efendisi O’dur. O, ilahi muhabbetten dünya aynasına mukaddes bir parıltı halinde, sadece sevilmek ve sevdirmek için aksetmiştir.
Ona tabi olmanın tadını almak için, kendisine ümmet olmak isteyen peygamberler çıktı. O, çorak dünyayı, vahyen getirdiği Kur’an ab-ı hayatiyle hakikat zümrütlüğüne ve muhabbet havuzuna döndürdü. Onu sevmek, sevgisini kazanmak, ebedi bir devlet ve saadettir. Onun feyzinden, irşad nurundan ve iltifat mutluluğundan mahrum kalmak da en çetin bir azap ve hasrete düşmektir. Onun hayat havuzuna uzanıp sevgi ve mutluluk içmek için sıralanmayan ve gönül kadehlerini uzatamayan biçare gafillere, zalim kafirlere eyvahlar olsun. Onlar, boş varlıklarını cehennem ateşiyle doldurmaktan başka bir iş görmemişlerdir.
Kaynak: Mustafa Ağdaş

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.