Sırt Çantasında 10 Tabanca!

Sırt Çantasında 10 Tabanca!
Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın karşısında yer alan Bulgaristan’ın Lesovo Gümrük Kapısı’nda Türk sürücünün kullandığı Türk plakalı bir TIR’da 10 adet tabanca ele geçirilirken, Rusçuk Gümrük Kapısı’nda bir Türk vatandaşının yönetimindeki TIR aracında bulunan yaklaşık 10 milyon 850 bin Türk Lirası’na eş değer binlerce İngiliz Sterlini’ne ise beyan edilmediği gerekçesiyle el konuldu…
Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın karşısında yer alan Bulgaristan’ın Lesovo Gümrük Kapısı’nda Türk sürücünün kullandığı Türk plakalı bir TIR’da 10 adet tabanca ele geçirilirken, Rusçuk Gümrük Kapısı’nda bir Türk vatandaşının yönetimindeki TIR aracında bulunan yaklaşık 10 milyon 850 bin Türk Lirası’na eş değer binlerce İngiliz Sterlini’ne ise beyan edilmediği gerekçesiyle el konuldu.
10 TABANCA
Lesovo gümrük kapısının acil durum görevlileri bir TIR şoförünün sırt çantasında 10 savaş tabancası buldu. Kaçak ateşli silahların bulunduğu sırt çantası, sürücü kabinindeki yatağın altındaki yiyecek buzdolabında ortaya çıkarıldı.
Denetim, Gümrük Dairesi, Sınır Emniyet Genel Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla sürdürülen ortak kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirildi.
H.Y. isimli Türk vatandaşı sürücü Lesova Sınır Kapısı’nda Bulgar gümrük görevlilerine Türkiye’den Almanya’ya transit eşya taşıdığına dair düzenli belgeler sunarak, beyan edeceği başka bir şeyin olmadığını belirtti. Gümrük memurları, “risk analizi” yöntemine göre aracı kapsamlı bir incelemeye aldı. X-ray dahil yapılan kontroller sırasında kabindeki sürücü buzdolabında, gıda ürünlerinin arkasına gizlenmiş sırt çantasında her birinde boş şarjör bulunan 10 tabanca bulundu.
Kaçak silahlara el konuldu. Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde soruşturma başlatıldı.

TIR’DA 241 BİN 20 İNGİLİZ STERLİNİ
Rusçuk Gümrük Kapısı’nda bir Türk vatandaşının yönetimindeki TIR aracında bulunan yaklaşık 10 milyon 850 bin Türk Lirası’na eş değer binlerce İngiliz Sterlini’ne ise beyan edilmediği gerekçesiyle el konuldu.
Romanya üzerinden Rusçuk Sınır Kapısı’na gelen Y.O. isimli Türk vatandaşı TIR sürücüsü beyan edilecek para bulunmadığını belirtti. Araçta inceleme gerçekleştiren gümrük görevlileri çekici ile römork arasındaki fabrika boşluklarından birinde yoğunluk tespit etti. Yapılan aramada toplam 241.020 İngiliz Sterlin bulunan naylona sarılı 44 paket ele geçirildi. Paralara beyan edilmediği için el konulurken sürücü hakkında yasal işlemlerde başlandı.

Hudutgazetesi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.