Doğramacıoğlu: “Süt Üreticileri Maliyetler Altında Eziliyor”

Doğramacıoğlu: “Süt Üreticileri Maliyetler Altında Eziliyor”
CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, süt üreticilerinin aşırı maliyetler altında ezildiğini belirterek üreticiler açısından acil önlem alınmasını istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, süt üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek hükümeti acil önlem almaya çağırdı. Doğramacıoğlu, süt üreticilerinin artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlandığını ve mevcut durumun sürdürülemez olduğunu vurguladı.

Doğramacıoğlu, yaptığı açıklamada “Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından Temmuz ayı için bir litre çiğ sütün üretim maliyetinin 17 lira 54 kuruş olarak açıklandığını görüyoruz. Bu, üreticilerimizin ne kadar zor bir durumda olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ancak Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği referans fiyatı, 1 Mayıs’tan bu yana 14 lira 65 kuruş olarak uygulanıyor. Piyasada ise çiğ sütün litresi 11-12 liraya kadar düşmüş durumda. Üretici, maliyetinin bile altında satış yapmaya zorlanıyor” dedi.

Doğramacıoğlu, “TÜSEDAD, üreticilerin ayakta kalabilmesi için bir litre soğutulmuş çiğ sütün referans fiyatının, maliyete yüzde 20 kar eklenerek 21 lira 05 kuruş olması gerektiğini belirtiyor. Ancak şu anki fiyatlar, üreticiyi büyük bir zarara uğratıyor. Bu durum, süt üreticilerinin işlerini sürdürememelerine ve üretimin durma noktasına gelmesine neden olabilir. Hükümetin acilen müdahale ederek üreticiyi desteklemesi, fiyat politikasını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Doğramacıoğlu, süt üreticilerinin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek “Üreticilerimizi koruyamazsak, yakında taze süt bulmakta zorlanabiliriz. Bu sadece üreticilerimizi değil, aynı zamanda tüketicileri de olumsuz etkileyecektir. Gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği için acilen adım atılmalı” diye konuştu.
Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.