‘Edirne Düşünce Günleri’ne Davet

‘Edirne Düşünce Günleri’ne Davet
Edirne’de ilki 2023’te düzenlenen Edirne Düşünce Günleri, bu yıl da devam ediyor. Edirne Belediyesi, TAKSAV İl Temsilciliği ve Dönüşüm Logos ekibinin düzenlediği etkinliğin programı açıklandı. TAKSAV İl Temsilcisi Nevzat Çolak, etkinliğe katılımın 75 kişiyle sınırlı olacağını açıklarken; “Şu anda başvuru sayısı 40’ı aştı” dedi.
Edirne’de ilki 2023 yılının Eylül ayında gerçekleştirilen Edirne Düşünce Günleri’nin 2’ncisi, bu yıl “Sınırları Aşmak” temasıyla 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

Edirne Belediyesi, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Edirne İl Temsilciliği ve Dönüşüm Logos ekibinin işbirliğiyle 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Edirne Düşünce Günleri’nin programı açıklandı.

AÇILIŞ TÖRENİ KENT MÜZESİ’NDE

Edirne Kent Müzesi’nden Meriç nehri kıyısındaki Protokol Evi’ne kadar kentin önemli kültürel ve tarihi alanlarında toplam 12 adet söyleşi ve atölye çalışması gerçekleştirilecek. 26 Ağustos Pazartesi günü Edirne Kent Müzesi’nde saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak Edirne Düşünce Günleri’nde Dr. Umut M. Doğan “Antik Çağda Sınırları Aşan Kadın Düşünceleri” konusunda söyleşi gerçekleştirecek. Etkinliğin ilk günü TAKSAV Edirne İl Temsilciliği’nde saat 20.00’de düzenlenecek Prof. Dr. Can Karaböcek’in “Yeryüzünün Yeni Lanetlileri Kimdir? Kimlikçi Politikaların Eleştirisi” konulu sunum ile sona erecek.

PROTOKOL EVİ’NDE DEVAM EDECEK

Etkinliğin 2’nci günü ise Protokol Evi’nde saat 14.00’te başlayacak. Dr. Armağan Altay, “Modern Türk Şiirinde Dilin Sınırları” konusunda söyleşi gerçekleştirecek. Dr. Emre Elmas söyleşisi ile devam edecek etkinlik, Ender Bilar’ın “Kentin Kültür Miraslarıyla Sınırları Aşmak” konulu söyleşisi ile sona erecek.
TUTUĞ’DAN “HAZ VE CAZ” SUNUMU
Etkinliğin 3’üncü günü de saat 11.00’de Edirnekari atölyesinde başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı’ olarak kabul edilen Mehtap Cömert, katılımcılarla Edirnekari atölyesi düzenleyecek. Atölyenin ardından program saat 14.15’te Psikiyatr ve Caz Vibrafonisti Can Tutuğ, “Haz ve Caz” konulu sunumu ile devam edecek. Günün son etkinliği ise Prof. Dr. Hasan Aslan’ın “Sınır Taşı” konulu sunumu olacak.

KALEİÇİ SEMTİNDE FOTOĞRAF ATÖLYESİ

Etkinliğin 4’üncü günü ise Kaleiçi semtinde saat 13.00’te başlayacak. Nadide Dilek Altay, “En Özel Sınır, Kapılar” temalı fotoğraf atölyesi düzenlecek. Günün son etkinliği ise Edirne Kent Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Eray Yağanak, “Yurtsuzluk: Hak Kavramını İnsan Üzerinden Yeniden Düşünmek” konulu söyleşide katılımcılarla bir araya gelecek.

30 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK

Etkinliğin son günü de Edirne Belediyesi salonunda saat 13.00’te başlayacak. Doç. Dr. Elife Kılıç, “Felsefe ve Coğrafya Kesiminde Mekânsal Sınırlar” konulu söyleşi gerçekleştirecek. Kılıç’ın ardından Prof. Dr. Nedim Yıldız da “Hakikatin Sınırlarını Aşmak: Nietzsche’de Ahlak Felsefesi” konusunda sunum yapacak. Etkinlik saat 17.00’de kapanış programı ile sona erecek.

“BAŞVURU SAYISI 40’I AŞTI”

Etkinlikle ilgili Batı Ekspres’e konuşan TAKSAV Edirne İl Temsilcisi Nevzat Çolak, Edirne Düşünce Günleri’ne katılımın 15 yaş üstü 75 katılımcıyla gerçekleştirileceğini belirterek; “Edirne’nin yerel, kültürel değerlerini; felsefe, psikoloji, tarih, arkeoloji, edebiyat, müzik, el sanatları gibi çeşitli alanlarda atölyeler tasarlayarak tanıtmak ve kentteki insanların özgür düşünceyle kültürel gereksinimlerini karşılamak amacıyla Edirne Düşünce Günleri’ni, Dönüşüm Logos ekibiyle birlikte düzenliyoruz. Genel Koordinatörümüz Recep Altınordu’dur. Katılmak isteyenler, sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız formu doldurabilirler. Etkinliği 75 kişiyle sınırlamayı düşünüyoruz. Şu anda başvuru sayısı 40’ı aştı. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara sertifika vereceğiz” diye konuştu.

Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.