Halil İbrahim Yazdı: Dul Bir Kadınla Evlenir misin?

Dul Bir Kadınla Evlenir misin?
Dul bir kadınla evlenir misin?
Çocukları olan bir kadınla ya da?
Henüz hiç evlenmemişsen, kendinden yaşça büyük biriyle evlenir misin?
Senden eğitim olarak ya da maddi olarak daha aşağıda olan biriyle evlenir misin?

Biliyorum nişandan dönmüş bir bayanla dahi evlenme konusunda acabaların var!..

Bunlara cevabın “hayır” ise, aklının ucundan dahi geçirmiyor, ihtimal dahi vermiyorsan bil ki; Allah’ın Peygamberi asm bütün bunları ve daha da fazlasını yaptı. Cahilce olan bütün anlayışları yerle bir etti.

Cevabın “hayır” ise bil ki cahillikten bir payın var demektir.

Bu “hayır” cevabının asıl kahramanı da yine bir kadın mı yoksa? Aynı soruları annelere erkek evlatları için soralım o zaman! Cevapları ne olur sizce? Erkekleri yetiştirenler de anneleri değil mi? İnsanın cahillikten payı varsa, anneyse eğer cahil bir anne, yaşlıysa cahil bir yaşlıdır hepsi bu!

Erkeklere sormaya devam edelim!
Ev işlerinde eşine yardım eder misin?
“Söküğünü diker misin?” diye sorayım sen başka şeyleri anla, “koyunları sağar mısın?” diye sorayım sen günlük hayatındaki başka şeyleri anla! “Bir bineğe binerken iki elini kenetleyip eşine basamak yapar mısın?” diye sorayım sen anla anlayacağın ne varsa!

Bütün bunları Allahın Peygamberi asm bizzat kendisi yapardı.

Cevabın “hayır” ise bil ki cahillikten bir payın var demektir! Peki, aynı soruları annelere sorsak erkek evlatları için, isterler mi evlatlarının “karısının yapması gerken!” işleri yapmasını, cevapları ne olur sizce, gönülleri razı olur mu?

Hani Neşet Ertaş’ın bir sözü var ya, “Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu.” Galiba erkek egemen her söylemin ve eylemin ardında bir kenarda kıs kıs sırıtan ya da somurtan bir kadın görmek mümkün…

Kuru bir eşitlik söylemini mızrakların ucuna takıyor kadınlar. Evet kulluk sorumluluğunda, Allah’ın huzurunda erkek ve kadın eşittir. Ancak Allah’ın imtihan sırrı olarak her ikisini farklı fıtratta yaratmış olması farkı vardır. Şehirler arası yük kamyonlarını neden sadece erkekler kullanır? diye sormak bile abesle iştigaldir. Kadın ve erkek fıtratı birbirinden farklıdır çünkü… Her ay kadının bedeninde bebek için bir ev kurulur ve sonra yıkılır, neden? Tek başına bu dahi nice hikmetleri ve nasihati barındırıyor “insanoğlu” için…

Fıtratlarımızdaki farklılıkları birbirimize zulmetmenin aracı haline getirdik. Erkek olsun, kadın olsun durmamız gereken sınırlarda duramadık. İnsanı hakiki insan yapan imanın va’z edicisi Peygamberin yaşayışını ve örnekliğini bir kenara ittik, cahiliyyeden kalma kabalıklara sarıldık.

Savruluşlarımızın en büyük sebebi de bu olsa gerek!..

Eksiklerimi tamamlayın, eğrilerimi düzeltin lütfen!

Kaynak:Halil İbrahim

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.