TRT RADYO 3’ÜN KONUĞU TÜ ENSEMBLE

Trakya Üniversitesi bünyesinde Trakya ve Balkanlar’da çok sesli müziğe olan ilgiye cevap verebilmek, oda müziği projeleri yürütmek ve genç müzisyenleri desteklemek amacıyla kurulan Trakya Üniversitesi Ensemble, ünlü keman virtüözü Prof. Cihat Aşkın’ın hazırlayıp sunduğu “Radyo-3 Atölyesi” isimli programa konuk oldu.

TRT İstanbul Harbiye Mesut Cemil Stüdyosunda gerçekleşen programda Dr. Öğretim Üyesi Çisem Önver, Zafer’in Vivaldi’nin “Re Majör Flüt Konçertosu”nu seslendirirken; Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Zafer, Bulgar besteci Georgy Zlatev-Cherkin’in “Sevdana” isimli eserini icra etti.

Ayrıca programda düzenlemesini Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci’nin yaptığı Manos Hadjidakis’in “Mikri Ralou” isimli eser Cihat Aşkın ve Ahmet Hamdi Zafer tarafından birlikte seslendirildi. “Trakya Üniversitesi Ensemble” grubu hem TRT Radyo 3 dinleyicilerine hem de stüdyoda bulunan 300 kişiyi aşkın dinleyiciye, Balkan ve Klasik Batı müziğinin önemli isimlerinden seçme eserlere yer vererek başarılı bir dinleti sundular.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.