Edirne’de AVM’de Aşure Dağıtım Etkinliği İlgi Gördü

Edirne’de AVM’de Aşure Dağıtım Etkinliği İlgi Gördü
Edirne’de bir AVM ve Edirne Tüm Aşcılar Derneği işbirliği ile aşure dağıtım etkinliği gerçekleşti. Türkiye Şefler ve Aşçılar Federasyonu’na bağlı Edirne Tüm Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öner Çetin, etkinliğe ilginin güzel olduğunu belirterek; “Vatandaşın tepkileri olumlu oldu. AVM’ye girince böyle bir şey ile karşılaştıkları için mutlu oldular” dedi.
Edirne’deki bir alışveriş merkezi ve Edirne Tüm Aşçılar Derneği işbirliği ile düzenlenen aşure dağıtım etkinliği, vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Etkinlik, Türkiye Şefler ve Aşçılar Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Edirne Tüm Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara aşure dağıtıldı. Türkiye Şefler ve Aşçılar Federasyonuna bağlı Edirne Tüm Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öner Çetin, alışveriş merkezine gelen ziyaretçilerin bu güzel sürprizle karşılaşmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

“ETKİNLİĞİ AŞURENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK ADINA YAPTIK”

Çetin, etkinliği kültürel açıdan aşurenin önemine dikkat çekmek adına yaptıklarını belirterek; “Bugün burada bizim geleneğimizin baş yapıtlarından birisi olan aşureyi halkla buluşturduk. Muharrem ayında olmamız sebebiyle Edirne Tüm Aşçılar Derneği olarak burada, alışveriş merkezinin de katkılarıyla bu lezzetimizi insanlarla buluşturmak istedik. Kültürel açıdan aşurenin önemine dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik yaptık” dedi.

“VATANDAŞIN TEPKİLERİ OLUMLU OLDU”

Etkinliğin ilgi gördüğünü söyleyen Çetin; “Aşurenin özellikle Muharrem ayında yapılmasının sebebi, Nuh Tufanı zamanında ilk olarak yapılan şey olmuş ve o günden günümüze kadar geleneksel olarak her yıl bu ayda yapıldığı için bizde insanlarla buluşturmak istedik. Vatandaşın tepkileri olumlu oldu. AVM’ye girince böyle bir şey ile karşılaştıkları için mutlu oldular. Umarım önümüzdeki yıllar itibariyle de girişimlerimize devam etmek isteriz” diye konuştu.
Batıekspres

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.