TÜ’de Mezuniyet Maratonu Mimarlık Fakültesi ile Sona Erdi

TÜ’de Mezuniyet Maratonu Mimarlık Fakültesi ile Sona Erdi
Trakya Üniversitesi’nde 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başlayan 2023 – 2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri dün Balkan Kongre Merkezi’nde Mimarlık Fakültesi ile sona erdi.
Trakya Üniversitesi’nde 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Sağlık Bilimleri Fakültesi ile başlayan 2023 – 2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri dün Mimarlık Fakültesi ile sona erdi..
Mimarlık Fakültesi’nin mezuniyet töreni saat 16.00’da Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi’ndeki son törenlerden biri de Edebiyat Fakültesi için yine BalkanKongre Merkezi’nde yapıldı. Ailelerin de katıldığı tören sonunda öğrenciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ve ardından üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Edebiyat Fakültesi birincisi ve aynı zamanda Almanca Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisi Gıorkem Sakalı Chasan “Burada geçirdiğim 4 yıl hayatımın en değerli ve en unutulmaz yıllarından oldu. Almanca Mütercim Tercümanlık bölümüne adım attığım ilk gün içimde yeni insanlar tanımanın, yeni bilgiler öğrenmenin heyecanı vardı. Geriye dönüp baktığımda bu 4 yılın beni ne kadar değiştirdiğini ve geliştirdiğini görüyorum” diyerek bu süreçte edindiği bilgi ve tecrübelerin meslek hayatında çok değerli olacağını ifade etti.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu mezun öğrencilere çok güzel bir şehirde ve üniversitede okuduklarını belirterek mezun olsalar bile şehrin ve üniversitenin hayatlarında önemli bir iz bırakacağını söyledi. Mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunan Topaloğlu “Nefes aldığınız sürece mutlaka bir gelecek fikriniz, hayaliniz, hedefiniz, beklentiniz olsun. Şairin dediği gibi insan, umut ettiği kadar yaşar. Kanaatime göre insanı yarına bağlayan ve anlamlı kılan esas şey, budur. Bununla birlikte başarı, asla bir tesadüf değildir. Onun arkasında, çok iyi bir planlama, programlama ve disiplin yer almaktadır. Bu itibarla geleceğinizi, bu temel kavramlara göre inşa ediniz. Planlı, programlı ve disiplinli olmak, sizi hayat karşısında mutlaka başarılı kılacaktır.” diyerek ayrıca bütün iş, işlem ve ilişkilerinde insanı merkeze koymalarını ve asla ötekileştirici olmamalarını vurguladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer bugün öğrencileri uğurladıklarını ama bunun bir veda olmadığını belirterek “Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın.” diyerek mezun öğrencileri kutladı ve meslek hayatlarında başarılı olmalarını temenni etti.
Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise mezun öğrencilere Trakya Üniversitesinden aldıkları eğitim ve donanımla ülkesine, topluma ve insanlığa faydalı bireyler olmaları tavsiyesinde bulunarak başarılı bir meslek hayatı ile sağlıklı ve huzurlu yaşam diledi. Hedeflerinin eğitimin her alanında ve safhasında nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Tabakoğlu, mezunların bugünlere gelmesinde deneyim ve bilgilerini onlara aktaran değerli öğretim elemanları ile üzerlerinde emekleri bulunan ailelere teşekkür etti.
Bölümlerinde dereceye giren ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler plaket ve mezuniyet belgelerini hocalarının ellerinden aldı.
Tören, mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla meslek yemini etmesi ve keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Trakya Üniversitesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Mezuniyet Takvimi’ne göre törenler sırasıyla şöyle gerçekleştirildi:
Sağlık Bilimleri Fakültesi 3 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Edirne Sosyal Bilimler MYO 4 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 5 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Sağlık Hizmetleri MYO 6 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Y.O.
6 Haziran / Ersan Kocaman Konferans Salonu
Fen Fakültesi 6 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Eğitim Fakültesi
7 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Havsa MYO 7 Haziran / Havsa MYO Konferans Salonu
Keşan Yusuf Çapraz Uyg. Bil.Y.O.
7 Haziran / Keşan Belediyesi Spor Salonu
Keşan Hakkı Yörük Sağlık Y.O.
11 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Edirne Teknik Bilimler MYO
12 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Uzunköprü MYO
12 Haziran / Ersan Kocaman Konferans Salonu
Uygulamalı Bilimler Fakültesi
13 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
İpsala MYO
13 Haziran / İpsala MYO Bahçesi
Keşan MYO
13 Haziran / Keşan MYO
Arda MYO
14 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Devlet Konservatuvarı
14 Haziran / Konservatuvar Salonu
Eczacılık Fakültesi
24 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Diş Hekimliği Fakültesi
25 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi
26 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Edebiyat Fakültesi
27 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Güzel Sanatlar Fakültesi
27 Haziran / Karaağaç Yerleşkesi
Şehit ressam Hasan rıza Güz. San. MYO
28 Haziran / Konservatuvar Salonu
İlahiyat Fakültesi 30 Haziran / Balkan Kongre Merkezi
Mühendislik Fakültesi
1 Temmuz / Balkan Kongre Merkezi
Tıp Fakültesi 1 Temmuz / Ayşekadın Futbol Sahası
Mimarlık Fakültesi
5 Temmuz / Balkan Kongre Merkezi
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.