Bir LGS ‘Türkiye Birincisi’ de Edirne’den
Bir LGS ‘Türkiye Birincisi’ de Edirne’den
Bölgede açıldığı günden beri adından söz ettiren TED Edirne Koleji Liseye Geçiş Sınavı’nda
(LGS) büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. 2019 yılından beri LGS sınavlarına öğrenci hazırlayan TED Edirne Koleji 5 yıldır birinci çıkartıyor.
Bölgenin en büyük eğitim yatırım projelerinden olan TED Edirne Koleji’nde öğrenciler büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.
Açıldığı 2019 yılından bugüne öğretmen ve idareci karolarıyla öğrencilerin eğitimine ve gelişimine destek veren TED Edirne Koleji LGS sınavlarında elde edilmesi zor başarılar kazanıyor.
Okul, son 5 yılda gerçekleştirilen LGS sınavlarında öğrencilerinin başarılarıyla adından söz ettiriyor.
Bu yıl 2 Haziran’da gerçekleştirilen LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı.
Toplam 90 sorunun yer aldığı sınavda tüm sorulara doğru yanıt veren TED Edirne Koleji öğrencisi Doruk Taha Güven tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı ve ‘Türkiye Birincisi’ oldu.
Güven, planlı, düzenli ve sistematik bir şekilde sınavlara hazırlandığını söyledi.
Başarısının sırrını paylaşan Güven, “Bugün çalıştım yarın çalışmayayım gibi değil de daha düzenli ve planlı bir şekilde belirli bir saatte masanın başına oturup belirli bir saatte masanın başından kalkıyordum. Öğretmenlerim ve ailem sağ olsun planladık. Eve gidiyordum, biraz dinlenip dersin başına oturuyordum. İki üç saat çalışıp masanın başından kalkıp yine dinlenmeye çıkıyordum. Önce haziran ayında bir dinlensinler bence sonra zaten yoğun bir tempoya girecekler. Dersi bence derste dinlesinler. Çok önceden çalışmanın da lüzmü yok. En çok türkçe ve fen zorlamıştı, matematik geçen yıllara göre bir tık daha kolay gelmişti bana ama üstesinden geldim.” Dedi.
Güven’in annesi Bilge Güven ise oğlunun hedefini önceden belirlediğini ve bu yolda çok çalıştığını iletti.
Ailesi olarak oğluna tam destek verdiklerini anlatan Güven, “Biz sadece elimizden geldiğince destek olmaya ve stresini azaltmaya çalıştık. planlı programlı bir şekilde sadece okulunun desteğiyle, ekstra bir kurs veya ders olmadan okuldaki öğretmenleri ve kendi gayretleriyle bir başarı elde etti. Özellikle telefonundaki internetle ilgili bir takım uygulamaları sildi ‘Bunları ben kullanmak istemiyorum benim vaktimi harcıyor.’ dedi. Ancak ihtiyaç duyduğu yerlerde araştırma yapmak istediği zaman bizim telefonlarımızdan ya da evdeki bilgisayardan araştırmalarını yaptı. Onun dışında bilinçli olarak telefonunu kullanmamaya çalıştı.” Şeklinde konuştu.
Güven’in babası Feridun Tandoğan Güven da oğlunun çok disiplinli bir şekilde sınava hazırlandığından bahsetti.
Oğlunun birçok fedakarlıkta bulunduğunu dile getiren Güven, “Kendi zaten çok bilinçli bir çocuktu. Kitaplarını kendi seçti, programını kendi yaptı. Biz ona hiçbir zaman ders çalış diye baskı yapmadık aksine uyku daha önemli diye masadan kaldırmaya çalıştık ama o inatla ‘Hedefim belli, çalışacağım.’ dedi. Tabii ki ben de ödün verdim. Çocuklarımla vakit geçirmeye çalıştım. Hafta sonları sürekli kırtasiye gezdik, Doruk’la kitapçı kitapçı gezdik. Hemen hemen bütün kitapları taradık ve onun tercihine bıraktık. O ne istediyse onu yaptık.” Dedi.
TED Edirne Ortaokul Müdürü Sultan Girgin ise okulun öğrencilerin başarısındaki etkisini vurguladı.
Girgin, Doruk’un 4. sınıftan itibaren TED Edirne Koleji’nde eğitim aldığını söyledi.
Güven’in LGS için özel ders veya dershane desteği almadığına dikkat çeken Girgin, “Okul dışında herhangi bir özel ders desteği veya dershane desteği almadan, pandemi sürecinin de içinde yaşayarak bu süreçlere geldi. En büyük desteklerinden biri öğretmenleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte disiplinli ve planlı çalışıyor olmasıydı. Ve ailesinin de buna sonuna kadar destek olup sonuna kadar bizimle iş birliği içinde olmasıydı. Bu da tabii ki başarıyı getirdi.” Şeklinde konuştu.
TED Edirne Koleji Psikolojik Danışman Öğretmeni Miray Gizerler de öğrencilerin sınava hazırlık aşamasının süreçlerini aktardı.
Sınavın psikolojik sağlamlık gerektiren bir süreç olduğunu belirten Gizerler, “O yüzden görüşmelerimizin hepsinde aslında stres yönetimi, zaman yönetimi, sınav kaygısı çalışmalarına mutlaka yer verdik. Burada aslında önleyici olarak yer verdik. Öğrencilerimizin mutlaka kaygılı olmasına gerek yoktu. Aksi bir durumda, denemelerde girdiğinden farklı bir pozisyonda bir sınav gelirse sınav stratejisinde nasıl psikolojik anlamda değişikler yapabilir bunların üzerinde durduk.” dedi.
Haber Merkezi
- CHP Edirne’den Kayyum Tepkisi - Ekim 31, 2024
- Otomobil Bariyerlere Ok Gibi Saplandı - Ekim 31, 2024
- Mehmet Ali Abakay Yazdı: Notlar - Ekim 31, 2024