Selçuk Temelatan Yazdı: Zihin İçin Biraz Felsefe Yapmakta Fayda Vardır

Zihin için biraz Felsefe yapmakta fayda vardır

ELMA AĞACINDA PORTAKAL YETİŞMEZ. ELİNİZDEKİ AĞAÇTAN EN VERİMLİ ELMAYI ALMAYA ÇALIŞIN.
***
Prof.Dr.Şaban Ali Düzgün bir konuşmasında derki:
Yaradan diyor ki; “BEN EŞYAYI İNSAN İÇİN, İNSANI KENDİM İÇİN YARATTIM. KENDİM İÇİN YARATTIĞIM, KENDİSİ İÇİN YARATILANA KENDİNİ ADAMASIN. BÜTÜN VARLIĞINI ZAMANINI ONUN İÇİN HARCAMASIN”
***
Proteslan bir Teolog olan Poltiwick’in (okumanızı öneririm) ‘nihai kaygılar’ diye bir kavramı vardır. Nedir onlar?
En basiti hayatın anlamı ölüm diye bir gerçeklik var (ölüm herkesi eşitleyen bir yasadır) der.
***
Herkesin belli bir kabiliyeti vardır, yaradan öyle yaratmıştır insanları. Bu kabiliyetleri bazen ebeveynleri, bazen muallimleri, bazen de insanın kendisi keşfeder.
***
Ülkemizde ebeveynler çocuklarının kabiliyetlerinden çok kendi istediklerini yapmalarını isterler çocuklarından. Benim çocuğum onu oldu, bunu oldu deyip etraflarına hava atmak için. Anne ve babalar kendi egolarını tatmin etmek için çocuklarının hayatlarını harcarlar.
*
Okuldaki müdürlerin büyük bir bölümü sene sonunda ‘benim okulumdan bu kadar öğrenci şu fakülteyi bu kadarı da bu fakülteyi kazandılar’ diyerek diğer okul müdürlerine caka satmak ve il milli eğitim müdürünün gözüne girmek için öğrencilerinin kabiliyetlerine göre davranmazlar.
*
Eğer eninde sonunda insan neye kabiliyeti olduğunu anlayamazsa hayatı onun bunun istediği gibi bir insan olmak için çabalamakla tatsız tussuz geçer. Ama anlarsa, hayat boyu hem zihnen hem de kalben rahat eder. Bu kabiliyetinizi fark edin ve o kabiliyet üzerine başkalarına göre saçma da olsa yürüyün, kendiniz için.
*
Unutmayın etrafınızda sizden iyi ve sizden kötü bir sürü insan vardır. Boş verin siz onları.
Kaynak: Selçuk Temelatan

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.