‘Kardeşşehir Anlaşması Feshedilsin’

‘Kardeşşehir Anlaşması Feshedilsin’
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda 35 bin 984 Filistinlinin şehit olduğunu belirtti. Edirne Belediyesi ile İsrail’in Bat-Yam Belediyesi arasında Kardeş Şehirlerin dağılımına işaret eden Tekin, “Filistinli kardeşlerimize karşı uygulanan bu hukuksuzluğa karşı Edirne Belediye Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın’ın tepki olarak bu anlaşmanın iptal edilmesini desteklediğini düşünüyorum” dedi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239’u çocuk, 10 bin 93’ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinliyi şehit ettiğine dikkat çeken Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av . Sinan Tekin; “Geçen Pazar gecesi İşgalci İsrail rejimi savaş uçakları, Refah’ın sunduğu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Onlarca Filistinlinin yanarak şehit olduğu Gazze’de yeni bir Srebrenitsa belediyesi. Sekiz ay aşkın bir süredir soykırıma maruz kalan Gazze’de yaşananlar, Srebrenitsa soykırımını hatırlatıyor.” dedi.

‘KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI FESHEDİLMELİDİR’

Edirne Belediyesi ile İsrail’in Bat-Yam Belediyesi arasında Kardeş Şehirlerin dağılımına işaret eden Tekin; “Haksızlığa karşı ayakta durmak insanın onurudur. İsrail’in yaptığı bu katliam sessiz ve tepkisiz kalmak büyük bir acziyettir. Bu anlaşma feshedilmelidir. Uluslararası suç işleyen, soykırım yapan İsrail’e karşı bir tepki olarak yapılan ilk belediye meclisi toplantısında Ak Parti’li ve CHP’li üyelerin verecekleri ortak teklifler ile Kardeş Şehir seçimi feshedilmelidir. En temel haklardan elde edilen Filistinli kardeşlerimize karşı uygulanan bu hukuksuzluğa karşı Edirne Belediye Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın’ın tepki olarak bu anlaşmanın iptal edilmesini desteklediğini düşünüyorum.” dedi.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.