Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni çalışmaları duyurmuştu. Buna göre emekliler, kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanabilecek. KYK bünyesindeki yurtlar yaz aylarında emekliler için ücretsiz kullanıma açılacak. Peki bu uygulama ne zaman devreye alınacak? SGK Uzmanı Emin Yılmaz merak edilenleri cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni uygulamalarını açıkladı. “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında konuşan Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtların 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacağını açıkladı.

Emeklilerin hayat kalitesini artıracaklarını belirten Işıkhan, “Bankalardan odalara, sendikalardan meslek odalarına, özel sektörden kamu kuruluşuna kadar birçok paydaşımız destek verdiler” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı: Türkiye sosyal devlet ilkesiyle yönetiliyor. Sosyal anlamda vatandaşların hem ekonomik hemde sağlık tüm ihtiyacları karşılanmalı.

Bazı projeler yürülüyor. Yılbaşında açıklanmıştı. Bu yıl emekli yılı olacak. Bu söylemin tüm bakanlıklar nezlinde yerine getirildiğini görüyoruz.

Milyonları ilgilendiriyor: Emekliler için 6 yeni adım
SGK kurumunda emekli hizmet masaları oluşturulacak. İhtiyaçlar karşılanacak. Emekli gov. tr kurulacak. Tüm illerde bulunan misafiranelerde bunlar yüzde 15 indirimli hizmete açılacak.
milliyet.com.tr

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.