Şinasi Şanlı Yazdı: Fotografın Anlamı

Fotografın Anlamı
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in, Türkiye’ye ziyarete gelip ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile buluşması, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın yerel seçimlerin ardından Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve CHP’yi tebrik etmesinin devamı niteliğinde bir adımdır…

İsrail, kutlaması için bu kez doğrudan vekilini göndermiş.Steinmeier-İmamoğlu buluşması bir “karşılık”, bir bedeldir Erdoğan’ın Gazze’de İsrail’in karşısına “sağlam irade” olarak dikilmesine karşı İsrail’in geliştirdiği diplomatik bir karşılık…

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2016-2023 arası Türkiye’nin daimi BM Temsilcisi olan Feridun Sinirlioğlu, HDP eş başkanı Mithat Sancar ile beraber tanıdık tanımadık birçok ismin aynı karede buluşması nerden nereye denilecek türden bir fotoğraf karesi. Tam “hayırdır, ne gülüyorsunuz” diye sorulacak bir kare?

Resmi-gayriresmi muhalefet, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını genel seçim sonuçları gibi okuma niyetinde. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de bu doğrultuda zorlamaya başladılar. 14-28 Mayıs seçimleri sonrası ölü taklidi yapan sözde eski dostların yeniden siyaset salonlarında boy göstermesi, yeni bir sürecin işareti. Batı’nın da cesaretlendirmesiyle Erdoğan’ı göndermeye hazırlanıyorlar yine herhalde!

İsrail’in balans ayarı yaptığı 28 Şubat’tan günümüze kaçıncı deneme bilmem yakın tarihte bile milli iradeye karşı sayısını unutacağımız kadar çok yargı kumpası, siyasi komplo ve darbe girişimi geliştirildi. Fakat kısa aksamaların dışında milli iradeyi hedef alan bu girişimlerin hiçbiri Türkiye’yi istikametinden çıkaramadı, milli iradeyi devre dışı bırakamadı. Biçimi, şekli, formatı ne olursa olsun, hangi kılığa bürünürlerse bürünsünler nehrin akışını yine değiştiremeyecekler. Kapıldıkları bu hevesler yerini kısa süre sonra karabulutlara bırakacaktır.

Kaynak: Şinasi Şanlı

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.