İsa Kılıç Yazdı: Dünya Nasıl Düzelir?

Cuma okuması..
DÜNYA NASIL DÜZELİR
İnsanlar çevresinde gördükleri yanlışları dile getiriyor. Bunda yanlış bir şey yok fakat asıl önemli olan, dert ve sorunların nasıl çözüleceği üzerinde kafa yormaktır. 
Bunu yapmadıktan sonra söylediklerinizin bence pek bir değeri yoktur.  
Mesela diyelim ki akşam kahveden eve dönerken komşunuzun sokakta yığılıp kaldığını görüyorsunuz. Kusmuş, üstünü başını kirletmiş. Burada iki tavırdan birini sergilersiniz. Ya koluna girer, evine götürürsünüz veya içinizden Allah belasını versin der geçersiniz. 
İçinde yaşadığımız toplumun sorunlarına karşı tavrımız da buna benzer. Ya yanlışlara lanet okursunuz veya sorumluluk duygusuyla sorunun çözümü için çareler ararsınız. 
Hurafeci tarikatların, hükümetin, siyasal partilerin, dernek ve cemaatlerin yanlışlarına karşı neler yapılması gerektiği hakkında kimsede gerçek bir arzu ve çaba görmüyorum. 
Çoğunun yaptığı içindeki sıkıntıyı ve fazla elektriği boşaltmaktan ibarettir. Mademki kızıyor ve sıkılıyorsun git kahvede tavla oyna veya üç kişi bul okey masası kur.
Doğru ve yanlışı esasen herkes biliyor ve ne acıdır ki yine herkes düzelmeyi hep başkasından bekliyor. Sanki sadece kendisi tek pir ü pak ve tertemizdir ve kendisinden başka herkes kirli ve günahkâr. 
Bak arkadaşım, sen düzelirsen ancak dünya düzelir vesselam. Hayırlı cumalar olsun……..dost. 
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.