İsa Kılıç Yazdı: Cuma Cümlesi…

Cuma cümlesi…
BİLGELİK KENDİSİYLE DALGA GEÇEBİLMEKTİR

Hiçbir şeyi fazla ciddiye almayın, gözünüzde büyütmeyin. İnsanlar her şeyi dert ediniyor ve sorunlarının yumağı içinde boğuluyorlar. Suratlarda öfke, kızgınlık, gerginlik, somurtma okunuyor; herkes burnundan soluyor. 

Her şeyi kötüye yorumluyor ve her sözü ters anlıyoruz. En ufak bir şeyi hayat memat meselesi yapıyoruz. Herkes kılıçlarını biliyor, çatacak ve öfkesini üzerine boşaltacak adam arıyor. 

Kendimizi çok fazla önemsiyor ve her şeyi gurur meselesi yapıyoruz. Sanki biz dünyanın merkezinde duruyoruz, sanki dünya bizim üzerimize kurulmuş. Biz olmasak dünya duracak, hayat duracak. Yoktur böyle bir şey. Kimsenin bizden haberi yok, umurlarında da değiliz. Olmasak bir şey eksilmeyecek. 

Biz böyle kendi üzerimize odaklandıkça hiçbir şeyi çözemeyeceğiz. Bize biraz neşe, sevinç, ümit ve coşku lazımdır. Biraz dışa açılmamız, etrafımızı görmemiz lazımdır. Bizden başka insanların da olduğunu görmeliyiz. 

Üstümüzdeki mavi göğün, dünyayı ısıtan güneşin, tarlalarda biten yeşil otların ve sokakta çığlık atarak oynayan neşeli çocukların farkına varmalıyız. Ara sıra her şeyi bir tarafa bırakıp kendimizle ve sorunlarımızla dalga geçmesini bilmeli, kendimizi her şeyin merkezi görmekten çıkarmalıyız. Biraz gülebilmeli, nefes alabilmeli, sevinebilmeliyiz. 

Düşündüğümüz ve dert edindiğimiz şeylerin o kadar büyük olmadığını daha sonra anlayacağız ama o zaman da belki hayattan tat alacak takatimiz kalmayacak vesselam.  Hayırlı cumalar olsun……..dost. 
Kaynak:İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.