Konservatuvara 125 Öğrenci

Konservatuvara 125 Öğrenci

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilecek Piyano, Keman, Yan Flüt, Klarnet ve Viyolonsel kurslarının seçmeleri yoğun bir ilgiyle tamamlandı.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilecek Piyano, Keman, Yan Flüt, Klarnet ve Viyolonsel kurslarının seçmeleri yoğun bir ilgiyle tamamlandı. Ücretsiz kurslara katılmak isteyen öğrenciler, yeteneklerini sergiledi, kendilerine bu imkanı sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı yetenek sınavını geçen 125 öğrenci kurslara katılmaya hak kazanacak.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatlarıyla kurulan Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne’nin çocuklarına hizmet etmeye devam ediyor. Tiyatrodan müziğe birçok dalda ücretsiz eğitim imkânı sunan Belediye Konservatuvarı’nın 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Piyano, Keman, Yan Flüt, Klarnet ve Viyolonsel kursları da yoğun talep gördü.
Yeni dönem seçmeleri yapılan Piyano, Keman, Yan Flüt, Klarnet ve Viyolonsel kursları için Ön Kayıt yaptıran yaklaşık 300 çocuk, 16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Yetenek Sınavına katıldı. Büyük heyecan yaşayan çocuklar, yeteneklerini sergilemek için sabırsızlandı. Kendilerine ücretsiz müzik eğitimi imkânı veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.
Yetenek Sınavında, alanlarında uzman olan eğitmenler, çocukların beden yapısı, ses, diksiyon ve kulak yapısı gibi özelliklerine baktı. Yetenek Sınavını geçen 125 öğrenci, seçtikleri enstrümanlarda bir yıl boyunca ücretsiz olarak eğitim görecek. 
Kurslara katılmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, www.edirne.bel.tr adresinden ve Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nın resmi instagram hesabında duyurulacak. Duyurunun ardından Yetenek Sınavını geçen 125 öğrenci, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda kayıtlarını yaptırabilecek.
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.