‘Amacımız Edirne’nin Marka Değerini Artırmak’

‘Amacımız Edirne’nin Marka Değerini Artırmak’
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversite olarak Edirne’nin ve ilçelerinin değerlerini, kültürünü ve bilinmeyen yönlerini ortaya koymak adına yoğun bir gayretle çalıştığını söyledi.
Trakya Üniversitesi’nin Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirdiği “Enez Sempozyumu” ile İpsala’dan başlattığı ve ilçelerin coğrafyası, tarihi, kültürel yapısı, ekonomisi gibi bütün yönleri ile ele alındığı sempozyumlarına bir yenisini daha eklediği belirtildi.
Enez Sempozyumu’nu değerlendiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin Edirne’nin ve ilçelerinin değerlerini, kültürünü ve bilinmeyen yönlerini ortaya koymak adına yoğun bir gayretle çalıştığını söyleyerek, şunları kaydetti:
“Edirne ve ilçeleri tarihi, kültürel, coğrafi, ekonomik vb. özellikleri ile bir hazine değerinde. Bizler de bu hazineyi ortaya çıkarmak ve herkese tanıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hazineyi ortaya çıkarmak adına daha önce İpsala, Havsa, Uzunköprü ve Keşan’da bilimsel toplantılar gerçekleştirmiştik. Şimdi de Enez’i tüm yönleriyle ele alan ve tanıtan bir sempozyumu hayata geçirdik. Edirne ve tüm ilçelerinde olduğu gibi bizim amacımız, tarih boyunca değerini koruyan ve eşsiz güzellikleri ile ön plana çıkan Enez’i de daha ileri noktalara taşımak ve marka değerini artırmaktır. Bu anlamda, Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Enez Sempozyumu’na vermiş oldukları destekten ötürü Enez Kaymakam Vekili Ömer Sevgili ve Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ile sempozyumun hayata geçirilmesi adına göstermiş olduğu çabadan dolayı başta İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
Enez’i tüm yönleriyle ele alarak potansiyelini ortaya koymak adına düzenlenen Enez Sempozyumu’nda iki gün boyunca, 14 oturumda 64 katılımcı, 56 bildiri sundu. Sempozyumun ardından gerçekleştirilen sosyal programla Enez, Gala Gölü, Enez kalesi ve Enez’deki diğer tarihi yerler katılımcılara tanıtıldı.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.