VALİ CANALP ve BAŞKAN GÜRKAN’IN GÖZÜYLE ANNELER

Canalp, mesajında, annelerin karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün temsilcileri olduğunu belirtti. Anneler Günü’nünün büyük bir sevinç ve heyecan içinde kutlandığını aktaran Canalp, şunları kaydetti: “Milletlerin temelini toplumlar, toplumların temelini aileler, ailelerin temelini ise anneler oluşturmaktadır. Hoşgörünün, şefkatin, karşılıksız emek, özveri ve fedakarlığın timsali olan annelerimiz, bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sevginin de kaynağıdırlar. Bu kutsal duyguların sahibi olmanın yanında, evlatlarını vatan uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız şehit annelerimize minnet ve şükran duygularımız sonsuzdur. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir.

Bu duygularla, ömürlerini ailelerine ve çocuklarına adayan başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda: “Kadınlarımız aynı zamanda annelik gibi ulvi bir görevi de üstlenmektedir. Kocaman kalplerine dünyaları sığdıran annelerimiz; çocuğunun mutluluğu ve iyi bir birey olarak yetişmesi için her türlü zorluğa göğüs germekte vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmek; topluma sağlıklı çocuklar kazandırmak için ekmeğinden, uykusundan ve hatta kendisinden fedakarlık etmektedir.

Dünyadaki en masum duygu anne sevgisidir. Annenin evladına duyduğu sevgi sonsuz ve sınırsızdır. Annelerimiz bizi biz yapan; gücümüze güç katan; başımızı yasladığımız en sıcak omuz, yüzümüzü güldüren en temiz sevgidir. Kendisine bahşedilen en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren; bizi besleyen, büyüten annelerimize olan sevgimizi ve saygımızı her daim dile getirmeli; onların yüzlerini güldürmek için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz.

Unutmayalım anne sevgisi ve anneye duyulan saygı bizi biz yapan ortak değerimizdir. Annelerimize sadece yılın bir günü değil; her gün onların yanlarında olduğumuzu hissettirelim.”

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.