TÜ’NDEN BAHAR RÜZGARI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Konseri ile Edirneli sanatseverlerle buluştu.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin enstrümanlar eşliğinde canlı performans sergilediği konsere sanatseverlerin ilgisi yoğun olurken dinleyiciler, yer yer Mikis Theodarakis’in ezgileri ile Yunanistan’a uzanırken yer yer de Tarrega ile İspanya, bazen de Azeri eserler ile Kafkasya’ya uzanan bir yelpazenin ezgileriyle coştu. Zengin ve köklü repertuvarıyla birçok otantik eserin ezgilerini kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle harmanlayıp müzikseverlere sunmayı amaçlayan Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, uzun soluklu konserin finalini Yaratıcı Oyun Dans ve Müzik Eğitimi Topluluğu’nun renkli “Orff Çalgıları Gösterisi” ile yaptı. Şarkıları ve ezgileriyle dinleyenleri geçmişten günümüze eşsiz bir müzikal yolculuğa çıkaran öğrenciler, izleyenlere mükemmel bir müzik ziyafeti sunarken büyük beğeni ve alkış topladı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen konserde Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalında eğitim gören birbirinden değerli öğretmen adayları piyano, flüt, viyolonsel, keman, gitar, buzuki, bariton, bas gibi çalgılar eşliğinde F. Chopin, J. S. Bach, M. Theodorakis, F. Tarrega, F. Schubert, A. Vivaldi, E. Nazirova gibi bestecilerin unutulmaz eserlerine hayat verdi. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin tamamen kendi çalışmalarıyla oluşturdukları konserde, yabancı eserlerin ve ezgilerin yanı sıra sevilen türkülerimiz de seslendirildi.

Etkinliğin son bölümünde konser ve canlı performansları yerini Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan Yaratıcı Oyun Dans ve Müzik Eğitimi Topluluğu’nun Orff Çalgıları Gösterisi’ne bırakırken öğrenciler uzun zaman hafızalardan silinmeyecek bir gösteriye imza attı. Müzik, oyun, hareket ve dansın harmanlandığı Orff Çalgıları Gösterisi ile salonu dolduran izleyiciler keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşadı. Trakya Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinden Özgür Odeh, Ayşe Öyke, Ezgi Kamar, Gülçin Kaya, Tuğba Kalan, Berna Kartaş, İrem Nur Yanık, Çağla Demirel ve Seren Yıldıran’dan oluşan Orff Çalgıları Gösteri grubu, birbirinden renkli hareket ve danslarla “Orange Juice”, “Jamaica Jazz”, All That Jazz”, “Jimpa Papalusjka” müziklerini icra ettiler.

Sanatseverlerin unutulmaz bir müzik ziyafetine şahitlik ettiği etkinlikte Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Maden, öğretim elemanları, öğrenciler, veliler ve sanatseverler yer aldı.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.