SARAÇHANE KÖPRÜSÜ NİHAYET!

Saraçhane nihayet!

Edirne’nin yaya ve araç trafiği yükünü yıllardır çeken Tarihi Saraçhane Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek onarım çalışmaları nedeniyle 23-31 Ağustos tarihleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Edirne’nin yaya ve araç trafiğini yıllardır çeken Tarihi Saraçhane Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek onarım çalışmaları nedeniyle 23-31 Ağustos tarihleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.
Edirne Belediyesi’nden yapılan duyuruda şöyle denildi;
“Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle Tarihi Saraçhane Köprüsü, 23-31 Ağustos tarihleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacaktır.
Vatandaşlarımızın ulaşım için alternatif yol ve güzergahları kullanmaları önemle rica olunur.”
“KORKULUKSUZ KÖPRÜ”
İYİ Parti 27.dönem Edirne Mil-letvekili Orhan Çakırlar, emsalsiz taş köprülerin bulunduğu kentteki söz konusu kültür varlıklarının bakımsızlıktan döküldüklerini be-lirterek, bugünkü durumlarını fo-toğraflayarak Kültür ve Turizm Ba-kanlığı’ndan Edirne Valiliği’ne, Ka-rayolları’ndan tüm ilgililere hare-kete geçmeleri için kısa bir süre önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu.  
Hudut Gazetesi’nin 17 Ağustos 2020 tarihli nüshasında “Korku-luksuz Köprü” başlığı ile yer alan haberde 27. Dönem Milletvekili Çakırlar, “Her yıl yüz binlerce turistin II. Beyazıt Külliyesi (Sağlık) Müzesi, Asker Hastanesi Şehitliği, Hıdırlık Tabya gibi ziyaretgahlara giderken geçtiği Saraçhane Köprüsü (Şahabettin Paşa) zemini çok kötü; korkulukların metal aksamları yerlerinde yok. Yalnızgöz (Tekgöz) ve II. Beyazit köprülerinin durumu da farksız. Gazi Mihal Bey Köprüsü de 10-15 yıldır trafiğe kapalı. Köprülerin bu durumu Edirne’ye gelen turistler üzerinde nasıl bir etki yaratır? Zeminin, Tunca Nehri’nin o yakasında bulunan Yıldırım, Yeniimaret semtlerindeki ve o taraftaki köylerimize giden vatandaşlarımızın araçlarına verdiği zarar da göz ardı edilmemeli” demişti.
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.