ÜSTÜN DÖKMEN, “KÜÇÜK ŞEYLER” İÇİN EDİRNE’DEYDİ

“Küçük Şeyler” Programlarıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Prof. Dr. Üstün Dökmen, Edirne Küçük Şeyler Anaokulu’nun davetlisi olarak bugün saat 14.0’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda bir konferans verdi. İki saati aşkın süren ve tamamen dolu salonda Dökmen’in konferansı ilgiyle izlendi.

Dökmen konferansına Yönder Okulları/ Küçük Şeyler Anaokulları’nda takip edegeldikleri ilkeler üzerinde durdu. Türkiye’nin muhtelif yerlerinde 48 okulları bulunduğunu belirten Dökmen, bunların bir zincirin halkaları olduğunu, birinde uygulanan eğitimin, yöntemin hepsinde uygulandığını anlattı.

Kurumlarında çalışan idareci ve öğretmenlerin hepsinin Üniversite mezunu olduklarını ve özenle seçildiklerini belirtti.

Anaokulları zincirinde “pozitif bilim”e önem verdiklerini, çünkü ‘pozitif bilim’in sorgulayan bir eğitim olduğunu, eskiyen eşyalarımızı değiştirdiğimiz gibi, ‘eskiyen dünya bakışı’mızı da değiştirmemiz gerektiğini, ‘değiştiremeyeceğin bazı gerçekler varsa kabul et, mutlu ol’, ‘bakış açını değiştir’, ‘kriz karşısında yılgınlık ve yılmazlık’ tavrı takınılabileceğini, ama Anadolu’muzun Bilge insanının ” gün doğmadan neler doğar” ve benzeri sözlerle ‘yılmaz’lığı seçmek gerektiğini, çocuklara güven duygusu aşılamanın çok, çok önemli olduğunu, çocuklarınızı iyi yetiştirirseniz onlara güvenirsiniz, iyi yetiştiremezseniz güvenmezsiniz, dedi.

‘Evlilik aşkı öldürür mü’ sorusuyla “aşk” konusuna da değinen Dökmen, evlilik aşkı öldürmez ama insanlar öldürür, yemek soğumuşsa tencerenin ne kabahati var, aşk mesai ister. Hafta sonları bir kaç saatliğine de eşiyle değişik bir yerlere gitmenin, değişik aktivitelere katılmanın soğuyan yemeği ısıtacağını ifade etti.

Bazı hanımlar, “özel günler”i sadakat testine dönüştürüyor. Yapmayın bunu. Erkekler değerli varlıklardır, eğitilebilir varlıklardır. Eğitin bizi. Özel günleri, bir hafta veya hiç değilse bir gün önce hatırlatın, ne var bunda. Öylece kendinizi riske de atmamış olursunuz.

Üstün Dökmen’e Büyük Sürpriz

Üstün Dökmen’in Erzurum’da ortaokuldan hocası Edirneli Coşkun İlhan, bir ara ayağa kalkarak kendini tanıttı ve ikili arasında duygulu anlar yaşandı. 83 yaşındaki İlhan, bir anısını anlatarak duygusal ortamın doruğa çıkmasını sağladı. Dökmen de, hocasına yaşlı olmadığını, orta yaş gurubuna girdiğini söyleyerek iltifat etti.

Kaynak: Ali Süzen

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.