TRAKYA’DA BU YAZ 126 HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI

TRAKYA’DA BU YAZ 126 HEKTAR ORMANLIK ALAN YANDI

Artan hava sıcaklıkları ile beraber bu yıl Trakya’daki orman yangınları önceki yıla oranla 2 kat artarken; toplam 126 hektar alan zarar gördü.

Son zamanlarda artan hava sıcaklıkları sebebiyle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar, önceki yıla oranla 2 kat artarken; yangınlarda toplam 126 hektar alan zarar gördü.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu belirtti.
Şaylan, “Maalesef bu sene Kırklareli’nde sıcakla beraber anız yangınları arttı. Yaklaşık bin hektar anız yangını oldu. Bunların büyük bir kısmı biçilmiş alanlardaydı ama 200-300 dönümünde biçilmemiş buğdaylar yandı. Bütün Trakya’da bu anız yangınları var. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli yani bütün bölgemizde bu sene aşırı sıcaktan dolayı çıkmaya başladı. İnsan kaynaklı çıkan yangınlar bunlar, sıcağa dayalı ama faktör olarak gerçekten kişiye bağlı yangınlar.” dedi.

edirnetv

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.