EDİRNE TURİZM ROTALARI İNTERNET ORTAMINDA…

Edirne Valiliği tarafından başlatılan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle Trakya Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği “Edirne Turizm Rotaları” adlı dijital rehber yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. Uygulama Edirne’nin Tarih, Doğa, Gastronomi, İnanç rotalarının yanı sıra; Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Yunanca olmak üzere 4 dilde hayata geçti.
Turistlerin ve ziyaretçilerin listelerinde ilk sıralarda yer alan Edirne’nin turizmine katkı sunmak amacıyla Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın talimatları, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün desteği ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın finanse ettiği “Edirne Turizm Rotaları” adlı dijital rehber uygulaması hayata geçirildi. Uygulama sayesinde Edirne’nin turizm öğeleri olan Tarih, Doğa, Gastronomi, İnanç rotaları yerli ve yabancı turist ve de ziyaretçilerin hizmetine sunuldu. Uygulamada Selimiye Cami’nden Ciğer Sarmaya, Enez Plajından Kırkpınar Yağlı Güreşlerine kadar Edirne’nin turizm ve kültür değerleri hakkında A’dan Z’ye tüm bilgiler yer alıyor. Edirne Turizm Rotaları adı verilen uygulama Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Yunanca olmak üzere 4 dilde hizmet veriyor. Uygulama, Google Play ve App Store’dan ücretsiz bir şekilde tablet ve akıllı telefonlara indirilebiliyor.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.