ENGELLİLER HUZUR İÇİNDE YAŞAYABİLMELİ!

10 – 16 Mayıs “Engelliler Haftası” münasebetiyle bir açıklama yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, engellilerin ekonomik olarak kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını huzur içinde geçirecekleri bir sistem kurulmalıdır, dedi.

Ülkemizde engelli nüfus sayısının 9 milyona ulaştığını, bu rakamın yaklaşık 4 milyon erkek, 5 milyon da kadınlardan oluştuğunu belirten Demirkıran, “doğuştan engellilerimiz olduğu gibi, günümüzde Trafik kazaları, diğer taraftan çalışma alanlarındaki tedbir yetersizlikleri bu rakamı her geçen gün artırmaktadır” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın bir kısmının çalışamaz durumda, bir kısmının da çalışabilir olmasına karşılık iş bulamadıklarına işaret eden Ali Demirkıran, “bu insanlarımızın birçoğu geçim sıkıntısı çektiği gibi psikolojik sorunlar da yaşamaktadır. Bu konuda yeni önlemler alınması gerekir. Biz Saadet Partisi olarak geçmişte Engellilerimizin sorunları ile ilgili en iyi çözüm yollarını ortaya koyduk” açıklamasını yaparak bugünkü öncelikleri ve yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı;
• Engellilerin işsizliğini önlemek, sosyal güvencesiz Engelli bırakmamak,
• Ağır Zihinsel Engelliler için “Kerim Devlet” anlayışıyla hareket edip, onları devletin himayesine almak,
• Engelliliğe yol açacak sebepleri ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak,
• Birleşmiş Milletler, Engelli Hakları Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyabilmek için kanuni düzenlemeler yapmaktır.
Demirkıran, açıklamasının sonunda tüm engellilerimize sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diledi.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.