Tercan, “HADİ ORADAN…”

HADİ ORADAN…
MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” anlayışıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası için her şeyi yapmaktan asla kaçınmayana Lider denir. O Liderde Devlet Bahçeli’dir…” dedi. Tercan, basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her söylediği doğru çıkan, her tespitinde haklı olan, gerektiğinde risk alan, kendisinden önce ülkesini ve milletini düşünen, Özel hesaplar yapmayan, çözüm üreten, yol gösteren ve rahatlatan tek parti MHP’dir.

Muhalefette olsa da, defalarca ülkeyi felaketlerden kurtarmıştır ve şu anda da yaptığı budur. Bazıları bunu anlayıp kabul etmese de, millet ve tarih her şeyin tanığıdır. MHP için öncelik vatanın varlığı ve milletin bölünmez bütünlüğüdür.

Bozkurt işareti yapmak ilk bakışta kimseyi MHP’li, Ülkücü yapmaz; ama en azından dürüst ve içtense milli ve yerli olduğunu kanıtlar.

Sen gül, sen yürü Türkmen beyi hepimiz yanındayız ve oynanan oyunların farkınadyız…

MHP ve Ülkücü camaiayı bölmek-parçalamak için gayret sarfedenler ve saflara ayırmak için kalleşlik edenler er-geç hüsran olacak ve ülkücülerin emekleri burunlarından fitil fitil getirilecektir.

“MHP biter” demenin Türk Milleti biter demekle eş değer olduğunu anlamayan cahiller var!… Yedi düvel değil yetmiş düvel gelse bitmez!…

Siz ve sizin gibiler MHP ve Ülkücü camianın, Lider Devlet Bahçeli’nin tozu bile olamazsınız!…

Bir gün herkes MHP Lideri Devlet BAHÇELİ’yi anlayacak, ne mutlu şimdiden anlayanlara. En kötü gün bugünse, bugün de MHP ve Liderimizin yanında ve emrindeyiz.

Mazlum bilsin ki kendisine sahip çıkacak bir MHP, Lider Devlet Bahçeli ve Ülkücüler var. Zalim bilsin ki kendisine engel olacak bir MHP, Lider Devlet Bahçeli ve Ülkücüler var.

Vefa; ”Sevgi saygı, hal hatır sorma, yardımlaşma ve dayanışmanın esası ve güvenin tesisidir.”

Vefa; her insanda özellikle Müslümanda bulunması gereken bir özellik olmalı, ne yazık ki herkes bu güzel meziyeti taşıyamıyor, dolayısıyla şahsi menfaat öne geçince içtimai ve sosyal hayatın temel prensipleri de bozuluyor, neticede ”ahde vefa” yani sözünde durma güveni ve itimadı kalkıyor,

Vefa, gerek Allah’ın yanında gerekse içtimai hayatta insanın itibarını ve şerefini artırır.

Vefa; insana şeref veren, baş üstünde taşıyan elmas, yakut ve zümrütle bezenmiş bir taçtır.

Vefa; Allah’ın takdirine ve insanların da sevgisine ulaştıran güzel bir meziyettir.

Kısaca vefa tarifi şöyledir; Hayat-ı beşeriyenin ruhu ahde vefadır. Vefasızlar dünya ve ahirette kendilerine dost bulamazlar. İhtiyaç ve zaruret hallerinde de kimseden yardım görmezler.” diyor.

Cenab-ı Allah şöyle buyurur; “Allah’a verdiğiniz ahdi tutun.” Sadakatte ve en güzel ahlakta numune misali olduğu gibi, vefada da en ileri olan Peygamberimiz, sözüne, ahdine ve kefaletine de son derece bağlı ve vefalı idi. Birine söz verdiği zaman mutlaka onu yapardı.

Sözünde durmak insanın şerefini artıran iyi huyların başında gelir. Verdiği sözünde durmamak da çok çirkin bir hareket olup, Müslümanlara yakışmayan en kötü bir davranıştır.

Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerinde; “ahdini bozan” kimse, kıyamet günü kötü şekilde cezasını görecektir.” ve ”Münafıklık alameti üçtür; yalan söylemek, vadini yerine getirmemek, emanete hıyanet etmek,” buyurarak ahde vefanın önemini bildirmiştir.

Liderimizin Emrindeyiz. Yılanlardan, satanlardan, kaçanlardan, MHP’li de olmaz. Ülkücü de olmaz. Kendilerini Ülkücü zanneden zavallılar. Sizden olsa olsa boş gönül kuşsuz kafes olur. Merhum Başbuğumuzun ifadesiyle hadı oradan…”

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.