Emine Erdek Yazdı: AZIĞINIZ; TAKVA OLSUN..!

AZIĞINIZ; TAKVA OLSUN..!

Müslüman; yaşadığı her an, ekmek-su gibi takvayı yanında taşır, ihtiyaç duyduğunda ruhunun gıdasını onunla giderirse, yarınlara dair kendini daha güvende hisseder.

Zira takva; herhangi bir şey yaparken, kendisini Allah’ın gördüğünü, duyduğunu bilerek hareket etmek, çamurlu bir yolda yürürken paçalarını çekerek dikkatle gitmek, sakınmak gibidir.

Kim de Allah’tan sakınarak haram bir bir şeyden vaz geçerse, Allah ona mutlaka bir çıkış yolu gösterir.

Bu da güven geleceğe dair duymaya, teslim olmaya, emana, emniyete sevkeder.

Ve o çıkış yolunu “sabırla” beklemeye…

Bu bekleyiş de takvanın gölgesinde olduğu için “sabr-ı cemîl” şekline bürünür. Yakub’ca, Yusuf’ca bir bekleyişle imtihanlar ibadete dönüşür.

Sonra…

Sabreden insanın zamanla herşey “ayağına” gelir. Yakub (as) Yusuf (as)’a, Yusuf (as) zindan vezirliğe dahası Züleyha’ya, günahından pişmanlık duymuş ve tevbe etmiş Züleyha da helâlinden bir peygambere kavuşur.

Dolayısıyla, harama sabrettikleri helâl olarak, helâle sabrettikleri daha hayırlı olarak, sıkıntıyla sabrettikleri genişlik olarak, belâ ve musibet anları da ecir ve günahlara keffaret olarak yani en güzel şekliyle kendisine geri döner.

Haramlar tatlıdır ama cezası can yakıcıdır.
Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.

O yüzden…

Azığınız; takvâ olsun…!!!
Kaynak: Emine Erdek

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.