“TRAFİKTE DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ!”

Trafik haftası münasebetiyle bir açıklama yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, Trafik sorununun ülkemizin önemli sorunlarından biri olduğunu ve bu sorunun her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti.
“Yaya ve taşıtların yollardaki durum ve hareketleri” olarak tarif edilen Trafik konusunda, Devletin ilgili kurumlarının daha fazla önlem almasının önemine işaret eden Şaban Kaya, “ Her şeyden önce eğitim, ardından kurum ve kuralların gereği gibi işletilmesi çözümün olmazsa olmazlarındandır. Bunun için bilhassa ilköğretimde ve motorlu araç sürücü kurslarında günün şartlarına uygun daha kapsamlı eğitim modeli uygulanmalı, ilgili kurumlar de trafik ile ilgili kuralları gereği gibi işletilmelidir” dedi.
Ülkemizde imar planlamaları yapılırken trafik konusunun gereği gibi hesaba katılmadığına da vurgu yapan Şaban Kaya, “şehrin eski semtlerini ele aldığımızda, bu semtlerdeki binalar 2 -3 katı geçmez idi. Ancak buralarda yeni imar planı yapılıyor, 2 -3 katlı binaların yerine 7-8 katlı binalar inşa ediliyor. Böylece buradaki nüfus 3-4 katına çıkıyor. Ama cadde ve sokaklar ayni! Araç sayısı da insan sayısı gibi sürekli artıyor. Böyle bir anlayış trafik sorununu çözmez çoğaltır” ifadesini kullandı.
Gerek yayaların gerekse sürücülerin çoğu zaman trafik kurallarına uymadıklarının da altını çizen Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, bu konuda da eğitimsizlik ve kontrol yetersizliğinin olduğunu, TÜİK’in açıkladığı bilançoya göre 2017 yılında 1 milyon 202 bin 716 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda 7 bin 427 kişinin öldüğünü, 300 bin 383 kişin de yaralandığına dikkat çekerek, “toplum olarak bunlardan ders çıkarmalıyız. Sürücüler de, yayalar da kurallara uymaya itina göstermeli, ilgili kurumlar da gerekeni yapmalıdır ” şeklinde konuştu.

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.