AVRUPA BAŞKENT UNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI SORİN COSTREİE OLDU

BUA ÜYESİ BÜKREŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI DOÇ. DR. SORİN COSTREİE, AVRUPA BAŞKENT ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ’NİN BAŞKANI OLDU

Trakya Üniversitesinin kalıcı genel sekreteri ve daimi yönetim kurulu üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) geçtiğimiz dönemde başkanlığını üstlenen Bükreş Üniversitesinin Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie, Avrupa Başkent Üniversiteleri Birliği (UNICA) başkanı seçildi.

BUA dönem başkanlığı süresince birliğin genişlemesi adına önemli çalışmalara imza atan Bükreş Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Üniversite Ağlarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie, UNICA’nın 15 Haziran 2023 tarihinde Brüksel’de düzenlenen 33. Genel Kurulu’nda başkan seçildi. Doç. Dr. Sorin Costreie’nin başkan seçildiği toplantıda, BUA üyeleri Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anastas Gerdjikov ve Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi’nden (Yunanistan) Prof. Dr. Dimitrios Karadimas ise UNICA Yönlendirme Komitesi’ne seçildi.

BUA üyesi üç üniversitenin değerli akademisyenleri Doç. Dr. Sorin Costreie ve Prof. Dr. Anastas Gerdjikov ve Prof. Dr. Dimitrios Karadimas’ı yeni görevlerinden ötürü tebrik eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bir önceki dönem başkanımız Bükreş Üniversitesinin değerli Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Sorin Costreie, bölgesel iş birliği ve eğitim kalitesinin artırılması için Balkan Üniversiteler Birliği’nde önemli çalışmalara imza attı. Birliğimizin genişlemesi ve gelişmesi için önemli çalışmalara imza atan Doç. Dr. Sorin Costreie’nin yeni görevinin, Balkan Üniversiteler Birliği’nin gelecekteki başarıları için güçlü bir temel oluşturacağına inanıyorum.” dedi.
Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.