Zakir Tercan Yazdı: FİTNE… SAHTE DOST, DÜŞMANDAN BETERDİR…

FİTNE…

Sahte dost, düşmandan beterdir…

Yalanı kırk kat beze sarsan, kokusu yine gelir…

Umudunu sakın kaybetme! Kulun gücünün bittiği yerde, Allah’ın yardımı başlar…

İntikamla vakit kaybetme. Seni inciten insanlar eninde sonunda kendi sadakatsizliklerinin meyveleriyle yüzleşecekler…

Özel bir insan olduğunuzu ve her şeyin en iyisini hak ettiğinizi anladığınız an, hayatta hiçbir şey kaybetmenin karşısında yenilmeyecek, çekip giden herkesin size layık olmadığını ve Allah’ın sizin için hak eden birini sakladığını anlayacaksınız

Düşünür Yazar Tolstoy diyor ki: “Cahilde eksik olan akıl değildir, o kurnazdır; eksik olan ahlaktır. Cahil, güçlüdür. Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan kötü insandır.”

FİTNE ölümden beterdir! Hak Teala Hazretleri “Fitne öldürmeden beterdir” buyurmuş, Hz. Muhammet (s.a.v.) de “Fitne uykudadır, uyandırana lanet olsun” diye fitneye sebep olanlara lanet etmiştir.

İnsan oğlu yaşadığı bu dünyada pek çok bela ve musibetlerle karşı karşıya gelir. Buna bazen kendisi, bazen de başkaları sebep olur. İşte insanın gerek kendisinin ve gerekse başkalarının hatasından dolayı karşılaştığı bela ve musibetlerin başında “FİTNE” gelir. Fitne de küfür ve kişiyi yoldan çıkarma vardır.

Hz. Ali diyor ki: “Niyeti kötü olanın attığı ok, elbet bir gün, kendine döner! Sadece şahsi çıkarları için sözde “AVCI” olduğuna inanlar eninde sonunda mutlaka “AV” olurlar. Daha sonra da ulurlar veya havlarlar!
Kaynak: Zakir Tercan

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.