Zakir Tercan Yazdı: Herkesin Bir Planı Varsa Allah’ın da Vardır…

HERKESİN BİR PLANI VARSA ALLAH’IN DA VARDIR…

Güvenmek sevmekten çok daha önemlidir. İnsan güvendiğini sever. Güvenin bittiği yerde, sevgi de kuş olup gider. Çünkü biliriz ki; Asıl olan söz dili değil, hal dilidir. Konuşmaktan çok inandığı gibi yaşamaktır.

İmam Şafii der ki: “Eğer insanlar seni zorluklar içinde yalnız bırakmışlarsa anla ki, Allah seni kollamak istiyor.”

Kimlerin kuru yaprak misali nerelere savruldukları artık bu saatten sonra bizi ilgilendirmiyor. 53 yıldır bilirim ki “bizim gülistanın gülü başka bahçelerde diken gözüyle bakılır.”

Türk Sanat Müziğinde çok sevdiğim Hüzzam Makamında güzel bir şarkı var; “Şu göğsüm yırtılıp baksan, dikenler aynı güldendir, Şikâyet bilmeyen kalbim kanar hep aynı eldendir.”

Şems-i Tebrizi der ki; Yüzü dost, özü düşmandan usandım/Dili Mü’min, kalbi şeytandan usandım/Dostum herkesin kahrı çekilir amma/Ben, davasız Müslüman’dan usandım.”

İnandım ki ve emin oldum ki ucuz insanların üstüne kurulan hayaller bize pahalıya patlıyor. Taşındıkları mahallenin rengini alacaklar ama oraya hiç bir renk katamayacaklar.

İmam Şafii (r.a) şöyle der ki; “Eğer insanlar zorluk anında senden kopuyorlarsa, bil ki; senin işini Allah azze ve celle üstlenmek istiyor. Ve vekil olarak Allah yeter…” O halde gidenler için üzülmeyin Allahu Ekber! deyin.

Ahmet Arif der ki: “Bir gönül inceliğidir, bir insana değerli olduğunu hissettirmek.”

Namuslu ve haklı kalmanın yolu bazen kaybetmekten geçer; işte öyle durumların olduğu yerde kaybetmenin şerefine talibiz…

Bazen kırık bir gönülden çıkan dua kırk gönüle şifa olur da bilemezsin. Varsın gönlü kırıklardan olalım, gönül kıranlardan değil…

Herkes bir gün anlar sevdiğinin kıymetini. Ama gidince, ama bitince, ama ölünce… Kısaca iş işten geçince…

Ataullah İskender demiş ki: “Kalpler, Allah’a tevekkül etmeden rahat yüzü göremezler. Çünkü Allah’a tevekkül eden kimse, yüklerini yere indirmiştir, yüklerini yüce Allah onun yerine taşır. Kim Allah’a güvenip dayanırsa o ona yeter.

“Ve La Galibe İllâllah” “Galip Olan Sadece Allahtır.” Herkesin bir planı varsa Allah’ın da vardır.! Kul hesabının üstünde kutlu bir hesap vardır.

Kaynak: Zakir Tercan

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.