KURBANLIK BASKÜL FİYATLARI BELİRLENDİ

Kurbanlık baskül fiyatları belirlendi
Edirne Ziraat Odası Kurbanlık Canlı Hayvan Hayvan Baskül Fiyat Tarifesi Teknik İhtisas Komisyonu toplantısında 2023 yılı Kurban bayramı öncesi baskül fiyatı tespit edildi.
Edirne Ziraat Odası Kurbanlık Canlı Hayvan Hayvan Baskül Fiyat Tarifesi Teknik İhtisas Komisyonu toplantısında 2023 yılı Kurban bayramı öncesi baskül fiyatı tespit edildi. Buna göre baskül fiyatları Küçükbaş Koç 145,00 TL, Keçi 130,00 TL, Büyükbaş Dana 165,00 TL, İnek (“Damızlık vasfını kaybetmiş inek) 135,00 TL olarak belirlendi.
Komisyon Başkanı Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı’nın yönettiği toplantıya Komisyon Üyeleri Soyuhan Barlas (Edime Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi), İsmail Özcan (Edime Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyesi), Selman Astürk (Edime Ticaret Borsası Meclis Üyesi), Kamil Uran (Edirne Ticaret Borsası Veteriner Hekim), Serhat Dayıoğlu (Edime Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürü), Tuncay Tunca (Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı), Seyfi Uz (Merkez İlçe Süt Ürünleri Tarımsal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi), Metin Öztürk (Tarım Orman İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi), Ahmet Kırbaş (Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı), İsmail Taşkın (Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı), Tanju Yılmaz (Edirne Ziraat Odası Meclis Üyesi) katılldı.
28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirlemek üzere Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı’nın Başkanlığında Teknik İhtisas Komisyonu Edirne Ziraat Odası Meclis toplantı salonunda 26 Mayıs Cuma günü saat 15:00 toplandı.
Önceki yıllar belirlenmiş fiyat tarifeleri, Ticaret Borsası günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme-yetiştirilme unsurları ile günlük piyasa şartları göz önüne alınarak ileri sürülen görüş ve öneriler sonucu kurbanlık baskül fiyatları belirlendi.
28 Haziran – 1 Temmuz 2023 Kurban Bayramına Münhasır Üreticiden Tüketiciye Kurbanlık Baskül Kilogram Fiyat Tarifesine göre, Küçükbaş Koç 145,00 TL, Keçi 130,00 TL, Büyükbaş Dana 165,00 TL, İnek (“Damızlık vasfını kaybetmiş inek) 135,00 Tl olarak tespit edildi.
Komisyon toplantısı yapılan açıklamada, Gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyecektir. Ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış olan raporda gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verilecektir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazara; büyükbaş hayvanlar için, kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi,il dışından gelmesi halinde yurt içi veteriner sevk raporu ile birlikte sevk etmeleri kaydıyla kurbanlık canlı hayvan baskül TL/Kg fiyatı açıklandığı şekilde uygun görülmüştür.

Haber Merkezi

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.