İsa Kılıç Yazdı: Cuma Okuması… İletişimsizlik

Cuma okuması..
İLETİŞİMSİZLİK

Nedir iletişimsizlik, birbirini anlayamamaktır. Biri demir der öbürü kömür anlar. İnsanlar çok konuşur ama boşa gider, havaya gider. Bunun başlıca iki temel nedeni vardır.

1-Bizden doğan neden. Derdimizi ve meramımızı açık ve net anlatamıyoruz. Bir takım dolambaçlı yollara sapıyoruz. Laf salatası yapıyoruz. İçi boş soyut ve genel sözlerle konuşuyoruz. O sözlerden biz başka bizi dinleyen başka anlıyor. Mesela vatanseverlik, dindarlık, demokrasi, güzel ahlak; bunlar soyut genel laflardır, herkes kendine göre anlar. Somutlaştırmalı ve özelleştirmeliyiz yani nokta atışı yapmalıyız. Direkt hırsızlığı, yolsuzluğu, adam kayırmayı, yere çöp atmayı, trafik kuralını ihlal etmeyi konuşmalıyız. 

2-Muhatabımızdan doğan neden. Muhatabımız alıcı değildir. Kendini dışa kapatmıştır. Ne kadar açık, net ve somut söylesek de söylediklerimiz ona ulaşmaz. İçi su ile dolu bir sünger veya ağzında tıpası olan bir şişe gibidir. Denizin ortasına da atsan artık bir damla su almaz. Kendisini her şeyi biliyor ve anlıyor ve yeterli görür. Aristo olsan ikna edemezsin onu. Bunlarla uğraşmayı bırak, vaktini hakikate susamış insanlara ayır. 
Hayırlı cumalar vesselâm…..dost.
Kaynak: İsa Kılıç

admin
Sosyal Medya

admin

1953 yılında Edirne'de doğdu. İstanbul Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 11 yılı lise müdürlüğü olmak üzere 25 yıl öğretmenlik yaptı ve 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli oldu. Üniversite yıllarından beri hobi olarak çeşitli yerel ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. İlk kitabı olan 'BAŞARI HİKAYELERİ' 14 Haziran 2018'de yayımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gönder
Haber İhbar Hattı
Haber İhbar Hattı..
Lütfen Sağ Alttaki Gönder Butonunu Tıklayınız.